אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

חטיפי קרם שניט וניל קפואים

מתכון למיני-קרמשניטים נימוחים ורעננים. טוויסט לעוגה הקלאסית מבית אמא

מירי ארזי | מתוקה | פורסם 05/07/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (70 מנות):

1 חבילת בצק עלים חמאה, מופשר (600 גרם)

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס אבקת סוכר

לקרם:

125 מ"ל חלב (חצי כוס)

1/2 מקל וניל

1 חלמון

1/4 כוס סוכר

250 גרם גבינת מסקרפונה

250 מ"ל שמנת מתוקה

1 כף אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

1 פותחים את בצק העלים ומניחים על נייר אפייה. מרדדים קלות.

2 מחוררים היטב את הבצק בעזרת מזלג או גלגלת חורים. מפזרים סוכר עד כיסוי הבצק ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות למשך 10 דקות.

3 מוציאים את הבצק ומניחים עליו נייר אפייה ותבנית נוספת (כמו משקולת), כדי שלא יתנפח. אופים ב-190 מעלות עוד 10 דקות.

4 הופכים את הבצק האפוי בזהירות על נייר אפייה. מנפים את אבקת הסוכר על הבצק ומחזירים לתנור לעוד 5-10 דקות, עד השחמה והיווצרות בצק מקורמל. מקררים לחלוטין.

5 מכינים את המילוי: מחממים בסיר את החלב והווניל עד לרתיחה. בינתיים טורפים בקערה את החלמון והסוכר.

6 שופכים מעט מהחלב לתערובת החלמונים וטורפים להשוואת טמפרטורות. מחזירים הכל לסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהתערובת מסמיכה (ניתן לבדוק על גבי כף עץ אם הקרם מספיק סמיך). מצננים וטורפים את גבינת המסקרפונה לתוך המסה.

7 מקציפים את השמנת עם האינסטנט פודינג וניל לקצפת רכה, ומקפלים לתערובת. המסה תהיה רכה, אך תתקשה במקרר (המילוי לא ניתן לזילוף אלא למזיגה בלבד).

8 בעזרת סכין מסור חותכים את בצק העלים לשני מלבנים של 30*40 ס"מ. מניחים בתוך תבנית עלה אחד, ומוזגים את כל כמות הקרם. מכסים בעלה הנוסף ולוחצים מעט. מעבירים למקפיא (העוגה תישמר שם עד שבוע).

9 בעזרת סכין חדה חותכים את העוגה הקפואה לקוביות של 4*4 ס"מ.

10 מפזרים על הקוביות אבקת סוכר, מניחים במנז'טים ומגישים חצי קפוא.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה