אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגיות זילוף (ביסקוויט דושס)

עוגיות אגוזי לוז פריכות בסנדוויץ' נהדר ממולא בממרח נוטלה

אלון גולדמן | קונדיטוריית לחמי | פורסם 14/01/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

250 גרם חלבונים (8 חלבונים)

150 גרם סוכר (¾ כוס)

2 גרם מלח (קורט)

50 גרם חמאה מומסת

קליפה מגוררת משני תפוזים

200 גרם אבקת סוכר (כוס וחצי)

350 גרם אגוזי לוז טחונים לאבקה (3 כוסות)

50 גרם חלמונים (2 חלמונים)

כוס אגוזי לוז קצוצים, לפיזור

נוטלה

אופן ההכנה:

1 מקציפים חלבונים, סוכר ומלח במהירות בינונית. במקביל מערבבים את החמאה המומסת וגרידת התפוז ובנפרד מנפים את אבקת הסוכר והאגוזים הטחונים.

2 בסוף הקצפת החלבונים מוסיפים את החלמונים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול.

3 מקפלים את תערובת הסוכר והאגוזים לתוך הקצף, מוסיפים את החמאה המומסת ומקפלים שוב.

4 מזלפים עוגיות או משטחים בשבלונה מסיליקון. מפזרים את האגוזים הקצוצים ואופים ב-160 מעלות כ-14 דקות, עד להשחמה. מניחים להתקרר.

5 מדביקים כל שתי עוגיות יחד בעזרת נוטלה ואורזים מיד בכלי אטום. כדאי לשמור במקרר (ניתן להקפיא ולהפשיר במקרר מבעוד מועד).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!