אוכל

טארט רוברב ודובדבנים

פאי מתוק ונפלא

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק פריך

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
400 גרם קמח
קורט מלח
3 חלמונים

למילוי

10 גבעולי רוברב חתוכים לפיסות של כחמישה ס"מ
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
3/4 כוס סוכר
שליש כוס מים
מיץ וקליפה מגורדת מלימון אחד
כוס דובדבנים מגולענים, קפואים או טריים

אופן ההכנה:

1 שמים במעבד מזון, עם להב מתכת, את החמאה, הקמח והמלח ומעבדים קצרות לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ומעבדים קצרות. אם הבצק יבש מידי, מוסיפים כף או שתיים של מים קרים.2. מעבירים למשטח עבודה מקומח מעט ומעבדים ביד לבצק אחיד. מחלקים את הבצק לשני חלקים, אחד גדול בקצת מהשני. אוספים לכדורים, משטחים אותם מעט, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה.3. שמים את כל חומרי המילוי במחבת גדולה ומבשלים על להבה גדולה כשלוש דקות, תוך ערבוב אקראי. מסננים ומקררים.4. מרדדים את הבצק הגדול יותר לעלה עגול ודק ומנחים אותו על תבנית חסינת חום בקוטר של 24 ס"מ. מניחים את המילוי על הבצק, מכסים בעיגול הבצק השני, צובטים ומהדקים את שולי שני עיגולי הבצק אלה אל אלה.5. מורחים בחלמון טרוף ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה, עד שפני הבצק שחומים.6. כדאי להגיש עם שמנת חמוצה ליד.