פרנץ' טוסט נוטף נוטלה עם שלאג
התקפי מאנצ'יז יכולים להיות חתיכת צרה צרורה. איזה מזל שיש מי שהתעמק בנושא הזה, והקדיש ספר שלם למתכונים מתאימים (וגם למתכונים עם קנאביס, אבל זאת כבר לא הגזרה שלנו)
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
4 ביצים גדולות שלמות
רבע כוס חלב
1 כיכר בריוש צרפתי או חלה מלבנית
שליש כוס ממרח נוטלה
2 כפות מרנג שבור לחתיכות (לא חובה)
15 גרם חמאה ללא מלח
1 כוס שמנת מתוקה להקצפה
שליש כוס אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
פירות טריים – להגשה
אופן ההכנה:
1 מכניסים קערת ערבוב ממתכת למקפיא לצינון של 20 דקות (קצפת טובה זקוקה לקור עז).
2 טורפים בקערה נפרדת את הביצים והחלב עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית. מניחים בצד.
3 מסירים את שני הקצוות ("הנשיקה") של כיכר הלחם, ומנשנשים אותם בזמן שמכינים את המנה. פורסים את הלחם לשש פרוסות עבות, וכל פרוסה פורסים בזהירות לשתיים, אבל לא עד הסוף – משאירים צד אחד מחובר, כך שכל פרוסה תיראה כמו פק-מן אם תפתחו אותה מעט.
4 מורחים בנדיבות נוטלה ברווח שבין כל שני חלקי פרוסה המחוברים זה לזה בקצה, ואם הרעיון מדבר אליכם – מוסיפים גם את שברי המרנג.
5 מחממים את החמאה במחבת על להבה בינונית. דואגים לשמן באופן אחיד את המחבת כולה ומנמיכים את הלהבה ככל האפשר (אם הלהבה גבוהה מדי – החלק החיצוני של פרוסת הלחם העבה עלול להיחרך עוד לפני שהחלק הפנימי יהיה מוכן).
6 טובלים את כריכי הנוטלה בבלילת הביצים והחלב, ומקפידים לצפות אותם באופן אחיד. חשוב לטבול במהירות, כדי שהלחם לא יתחיל להתמוסס (עדיף לטבול בידיים ולא בעזרת כלי).
7 מנערים מכריכי הלחם הטבול את עודפי הבלילה ומניחים אותם במחבת החמה. מטגנים את הלחם במשך כ-7 דקות מכל צד, ומוציאים לצלחת. חוזרים על שלבים 6 ו-7 עד שכל הפרוסות מטוגנות, ואז מסירים את המחבת מהאש.
8 מכינים את השלאג: מוזגים את השמנת המתוקה לקערה שצוננה במקפיא ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה במשך 3 דקות. לאחר שנפח השמנת גדל ומרקמה נהיה אוורירי, מוסיפים אבקת סוכר ותמצית וניל, וממשיכים להקציף במהירות גבוהה במשך 3 דקות נוספות, או עד שמתקבלת קצפת יציבה. חשוב לא להקציף יתר על המידה, כדי שהקצפת לא תישבר.
9 מגישים את הטוסטים בליווי פירות טריים ושלאג. קצת מהקצפת שריינו לקפה שליד, ואתם מסודרים.
המתכון מתוך הספר החדש "מאנצ'יז: בישול עם קנאביס ומתכונים למאנצ'יז".
בתיאבון!