אוכל
צילום׃ דניה ויינר, על השולחן

ריבועי טראפלס מצופים שוקולד

הטראפלס הללו נשמרים מצוין בהקפאה ומשמשים פיצוי הולם לימים קשים, בפסח ומחוצה לו

איתי אלמוג, Bakery | על השולחן | פורסם 02/05/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (50 מנות):

לליבת הגנאש:

250 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

50 גרם (2 כפות וחצי) דבש

30 מ"ל (2 כפות) ברנדי

30 גרם חמאה רכה

לציפוי השוקולד:

420 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק

לפידור:

אבקת קקאו

אופן ההכנה:

1 מכינים את ליבת הגנאש: מניחים שוקולד בקערה. מביאים לרתיחה שמנת ודבש בסיר ויוצקים על השוקולד. משהים 5 דקות ומערבבים לקרם חלק. מוסיפים ברנדי וחמאה ומערבבים.

2 מרפדים תבנית מרובעת בגודל 30 ס"מ בנייר אפייה, יוצקים את הגנאש לתבנית ומכסים ישירות בניילון נצמד. מאחסנים במקרר 6 שעות לפחות, עד שהגנאש מתקשה.

3 מרפדים מגש בנייר אפייה. חותכים את הגנאש לריבועים בגודל 3 ס"מ ומסדרים במרווחים על המגש.

4 מכינים את הציפוי: מניחים 250 גרם שוקולד בקערה גדולה וממיסים במיקרוגל (או על בן מארי). מוסיפים את יתרת השוקולד ומערבבים (ללא חימום) עד שהשוקולד נמס.

5 מצפים ומפדרים: עוטים כפפות לייטקס. טובלים יד בשוקולד המומס ויוצקים על ריבועי הגנאש מכל הצדדים (לא טובלים את ריבועי הגנאש בשוקולד המומס, כדי שלא יצננו ויקשו אותו). מרפדים תבנית בנייר אפייה נקי ומעבירים אליה את ריבועי הגנאש המצופים. משהים כשעה בטמפרטורת החדר, עד שהציפוי מתייצב.

6 מפדרים באבקת קקאו בעזרת מסננת. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד שבוע או במקפיא למשך כמה שבועות.

יש לנו אפליקציית מתכונים חדשה ושווה טילים!