עוגיות טביעת אצבע פקאן ושוקולד
עוגיות טביעת האצבע בגרסה בהירה ואגוזית. עם מלית שוקולד נהדרת ואגוזי פקאן
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
הבעיה היחידה עם העוגיות הללו (מלבד היותן ממכרות מדי) היא העובדה שבזמן האפייה הן נוטות להשתטח ולהתפשט ולאבד מצורתן העגלגלה והיפה. את הפתרון לבעיה הזו מצאתי בשיטה פשוטה: במקום לסדר את כדורי הבצק על תבנית התנור מניחים אותן בתוך עטרות נייר קטנטנות, כאלו המשמשות לפטיפורים אך מתאימות גם לאפייה (מה שנקרא מנז'טים). כך העוגיות שומרות על צורה עגלגלה ואפילו מקבלת צורה נאה יותר של כעין פאי קטנטן.
מרכיבים (25 מנות):
לבצק:
כוס ושליש (185 גרם) קמח
קורט מלח
חצי כוס (50 גרם) אגוזי פקאן קצוצים גס
120 גרם חמאה רכה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות (30 מ"ל) שמנת מתוקה
למלית:
100 גרם שוקולד מריר בקוביות או במטבעות
3 כפות (45 מ"ל) שמנת מתוקה
כ-30 חצאי פקאן
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מנפים את הקמח לתוך קערה. מוסיפים את המלח והאגוזים הקצוצים ומערבבים היטב.
2 מקרימים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ואת תמצית הווניל ומערבלים היטב. מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים לערבל. עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת מרית מוודאים שהתערובת אחידה.
3 מוסיפים לבלילה את תערובת הקמח בהדרגה וממשיכים לערבל רק עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקירור לכ-30 דקות. מחממים תנור ל-175 מעלות.
4 יוצרים מהבצק כ-30 כדורים קטנים ומניחים בעטרות נייר קטנטנות (או מסדרים כמו שהם בתבנית מרופדת בנייר אפייה). בעזרת כף פריזיאן או קצה מעוגל של כף עץ יוצרים בכל כדור בצק גומחה קטנה. מעבירים לתנור ואופים כ-12 דקות (ללא עטרות נייר האפייה קצרה יותר, כ-10 דקות). מוציאים את העוגיות מהתנור ומצננים לחלוטין.
5 מכינים מלית שוקולד: מניחים בקערית זכוכית את השוקולד והשמנת המתוקה. מחממים קלות במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מצננים מעט. ממלאים כל עוגייה בכחצי כפית שוקולד ומניחים מעל חצי פקאן. מניחים להתייצבות לפניי שמגישים (אפשר לזרז את ההתייצבות על ידי קירור קצר במקרר).
* העוגיות נשמרות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-4 ימים.
בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!