אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

קאפקייקס קרמבו

קאפקייק וניל עם מילוי שוקולד, ומעליו הר-ענן של מרנג עם ציפוי שוקולד. כמו קרמבו, אבל בקאפקייק

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 17/02/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 86 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (15 מנות):

לעוגות:

1.5 כוסות (210 גרם) קמח

1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה

קורט מלח

120 גרם חמאה רכה

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 ביצים

1 כף מיץ לימון

1 כפית תמצית וניל

גביע קטן (150 מ"ל) יוגורט 3%

למרנג:

4 חלבונים (135 גרם) בטמפרטורת החדר

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 כפית חומץ

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

1 כף שמן קנולה

סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

1 להכנת העוגות: מחממים תנור לחום של 160 מעלות. מנפים יחד לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

2 בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב את החמאה עם הסוכר, מוסיפים את תמצית הונויל ואת הביצים בזו אחר זו עד להטמעה מלאה.

3 מערבבים את מיץ הלימון יחד עם היוגורט. מוסיפים לקערת המיקסר את הקמח, בכל פעם שליש ולסירוגין עם היוגורט (בכל פעם חצי). מערבלים עד לקבלת בלילה חלקה.

4 מרפדים תבנית שקעים סטנדרטית בעטרות נייר. ממלאים כל שקע עד ל-2/3 מגובהו בבלילה. אופים כ-25-30 דקות, עד להזהבה קלה מאוד, ועד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.

5 להכנת ציפויי המרנג: מנמיכים את חום התנור ל-120 מעלות.

6 בקערת המיקסר ובמהירות גבוהה מקציפים את החלבונים למשך כ-2 דקות, עד לקבלת קצף רך מאוד אך יציב. תוך כדי הקצפה, מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר, ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק וסמיך מאוד, כ-3-4 דקות נוספות. כאשר מרימים את המקצף, הקצף צריך להישאר יציב ולא ליפול חזרה לקערה. מוסיפים לקערה את החומץ וממשיכים להקציף, עד להטמעה מלאה.

7 מעבירים את המרנג לשק זילוף עם פיה בקוטר חצי ס"מ. מזלפים "מגדלים" קטנים של מרנג בצורה ספירלית על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה בקוטר של הקאפקייקס. במידת הצורך ניתן לסמן על גבי הנייר בעזרת עפרון עיגולים בקוטר של עטרות הנייר. את נייר האפייה עם העיגולים הופכים כך שפניו יפנו כלפי מטה. מעבירים לתנור ואופים כ-25-30 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את המרנג להתקרר בתוכו כשעה נוספת.

8 ההרכבה: על גבי בן מארי או במיקרוגל ממיסים באיטיות ובזהירות את השוקולד. מערבבים היטב ומוסיפים את השמן. מערבבים שוב. כשהמרנגים והעוגות קרות, מסירים חלק קטן מהתוכן של כל עוגה ליצירת גומחה קטנה. מניחים בגומחה 1-2 כפיות של השוקולד המומס. מניחים מעל את המרנג ומטפטפים מעליו כ-2-3 כפיות של השוקולד המומס. מעטרים במעט סוכריות צבעוניות. חוזרים על הפעולה עם יתר העוגות והציפויים.

* ללא הציפוי העוגות יכולות להישמר בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר כיומיים נוספים. עם הציפוי העוגות טובות ביום הכנתן.

* בהשראת רעיון מתוך מגזין הילדים של דונה היי.

* את כל עטרות הנייר (מלבד הוורודות) אפשר להשיג בחנויות המתמחות. הוורודות נרכשו ב-Bake it Pretty.

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!