צילום׃ john shepherd, Istock
מאפים של שוקולד ובננות
השף אבי ביטון משתמש בדפי המלוואח המוכן להכנת מנה אחרונה מופלאה ומהירה
אבי ביטון | mako
| פורסם 13/03/09
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
2 עיגולים של מלאווח מופשר (אך עדיין קריר)
2 בננות פרוסות
100 גרם חבילת שוקולד חלב איכותי (אפשר להשתמש גם בשוקולד מריר איכותי במקום)
1 ביצה טרופה עם 3 כפות מים (להברשה)
אופן ההכנה:
1 מחממים את תנור האפייה לחום של 170 מעלות.
2 חותכים ריבועים בגודל 6 ס"מ על 6 ס"מ מכל מלאווח.
3 במרכז כל ריבוע מניחים כמה פרוסות בננה ושתי קוביות שוקולד.
4 מושחים את צידי המלאווח במעט ביצה וסוגרים כמו שסוגרים בורקס. חוזרים על פעולה זו עד לגמר הבצק.
5 מברישים את המאפים בביצה ואופים בתנור החם עד להשחמה.