אוכל
צילום׃ john shepherd, Istock

מאפים של שוקולד ובננות

השף אבי ביטון משתמש בדפי המלוואח המוכן להכנת מנה אחרונה מופלאה ומהירה

אבי ביטון | mako | פורסם 13/03/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.2 51 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 עיגולים של מלאווח מופשר (אך עדיין קריר)

2 בננות פרוסות

100 גרם חבילת שוקולד חלב איכותי (אפשר להשתמש גם בשוקולד מריר איכותי במקום)

1 ביצה טרופה עם 3 כפות מים (להברשה)

אופן ההכנה:

1 מחממים את תנור האפייה לחום של 170 מעלות.

2 חותכים ריבועים בגודל 6 ס"מ על 6 ס"מ מכל מלאווח.

3 במרכז כל ריבוע מניחים כמה פרוסות בננה ושתי קוביות שוקולד.

4 מושחים את צידי המלאווח במעט ביצה וסוגרים כמו שסוגרים בורקס. חוזרים על פעולה זו עד לגמר הבצק.

5 מברישים את המאפים בביצה ואופים בתנור החם עד להשחמה.