אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

קוקילידה וניל עם עוגיות חמאת בוטנים

סנדוויץ' מעוגיות מתוקות-מלוחות עם גלידת וניל ביתית קלה להכנה. טוויסט מגניב לקוקילידה הקלאסית

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 23/09/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לעוגיות:

120 גרם קמח (1 כוס)

1 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

110 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

חצי כוס חמאת בוטנים

100 גרם סוכר (חצי כוס)

3 כפות גדושות סוכר דמררה

חצי כפית תמצית וניל

1 ביצה

1/2 כוס שיבולת שועל

1 כוס שוקולד צ'יפס

לגלידת וניל:

600 מ"ל שמנת מתוקה

6 ביצים טריות מאוד

200 גרם אבקת סוכר (2 כוסות לא דחוסות)

מקל וניל, או תמצית באיכות טובה

אופן ההכנה:

1 העוגיות: מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח.

2 בקערה נפרדת (או במיקסר) מקציפים במהירות בינונית את החמאה עם חמאת הבוטנים, 2 סוגי הסוכר ותמצית הווניל, למשך 3 דקות. מוסיפים את הביצה, וממשיכים להקציף עוד דקה. מוסיפים את תערובת הקמח, ומקציפים במהירות נמוכה עד איחוד. לבסוף מוסיפים את שיבולת השועל והשוקולד צ'יפס. מצננים כשעה במקרר.

3 יוצרים כ-16 עיגולים, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. חשוב לשמור מרחק של 4 ס"מ בין עוגייה לעוגייה. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-10 דקות. מצננים לפני המילוי בגלידה.

4 מכינים את הגלידה: מקציפים את השמנת המתוקה, ושומרים עד השימוש במקרר.

5 בקערה נפרדת מקציפים את הביצים עם אבקת הסוכר, עד לקבלת קציפה בהירה, מוסיפים את גרגירי הווניל ומערבבים היטב. מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך קציפת הביצים, ומקפיאים ליום לפחות.

6 הרכבת הקוקילידה: מניחים כדור גלידה במרכז עוגייה, מניחים מעל עוגייה נוספת ולוחצים מעט, עד שהגלידה מבצבצת מעט מהצדדים. אורזים כל עוגייה בנפרד ושומרים במקפיא.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!