קוקילידה וניל עם עוגיות חמאת בוטנים
סנדוויץ' מעוגיות מתוקות-מלוחות עם גלידת וניל ביתית קלה להכנה. טוויסט מגניב לקוקילידה הקלאסית
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
לעוגיות:
120 גרם קמח (1 כוס)
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
110 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
חצי כוס חמאת בוטנים
100 גרם סוכר (חצי כוס)
3 כפות גדושות סוכר דמררה
חצי כפית תמצית וניל
1 ביצה
1/2 כוס שיבולת שועל
1 כוס שוקולד צ'יפס
לגלידת וניל:
600 מ"ל שמנת מתוקה
6 ביצים טריות מאוד
200 גרם אבקת סוכר (2 כוסות לא דחוסות)
מקל וניל, או תמצית באיכות טובה
אופן ההכנה:
1 העוגיות: מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח.
2 בקערה נפרדת (או במיקסר) מקציפים במהירות בינונית את החמאה עם חמאת הבוטנים, 2 סוגי הסוכר ותמצית הווניל, למשך 3 דקות. מוסיפים את הביצה, וממשיכים להקציף עוד דקה. מוסיפים את תערובת הקמח, ומקציפים במהירות נמוכה עד איחוד. לבסוף מוסיפים את שיבולת השועל והשוקולד צ'יפס. מצננים כשעה במקרר.
3 יוצרים כ-16 עיגולים, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. חשוב לשמור מרחק של 4 ס"מ בין עוגייה לעוגייה. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-10 דקות. מצננים לפני המילוי בגלידה.
4 מכינים את הגלידה: מקציפים את השמנת המתוקה, ושומרים עד השימוש במקרר.
5 בקערה נפרדת מקציפים את הביצים עם אבקת הסוכר, עד לקבלת קציפה בהירה, מוסיפים את גרגירי הווניל ומערבבים היטב. מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך קציפת הביצים, ומקפיאים ליום לפחות.
6 הרכבת הקוקילידה: מניחים כדור גלידה במרכז עוגייה, מניחים מעל עוגייה נוספת ולוחצים מעט, עד שהגלידה מבצבצת מעט מהצדדים. אורזים כל עוגייה בנפרד ושומרים במקפיא.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!