אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגת שוקולד איטלקית (טורטה קפרזה)

חן שוקרון חושבת שהעוגה הזו, שאין בה קמח, לא מרשימה במיוחד מבחינה חיצונית – אבל מבטיחה שהיא מפתיעה במיוחד מבפנים. אנחנו דווקא חושבים שהיא מאוד, אבל מאוד מרשימה. אתם לא?

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 18/11/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 499 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כבר דיברתי וכתבתי לא פעם בשבחו של המטבח האיטלקי: בכבוד שהוא רוחש לחומרי הגלם, בשימוש בחומרים משובחים וטריים ובתיבול העדין של עשבי תיבול, שמטרתם להדגיש ולחדד טעמים. העוגה הבאה היא עוד דוגמא מצוינת למטבח האיטלקי במיטבו. זו עוגה שחומרי גלם איכותיים וטובים הופכים אותה לכ"כ מוצלחת. המקור שלה הוא באי קאפרי, ובאיטלקית שמה Torta caprese (טורטה קפרזה).

אין בעוגה הזו קמח, אבל על העדרו מפצה כמות נכבדה של שקדים טחונים, שוקולד איכותי וחמאה. בחלקה החיצוני היא לא מרשימה במיוחד, אבל כשפורסים ממנה פרוסה מתגלה המרקם הרך והעשיר שלה.

מרכיבים :

לתבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ:

200 גרם שוקולד מריר (רצוי בעל 60% מוצקי קקאו)

200 גרם חמאה

6 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר

כוס ורבע (250 גרם) סוכר

כוס וחצי (150 גרם) שקדים מולבנים קלויים וטחונים דק

2 כפות ליקר פרנג'ליקו (או רום/ברנדי/ליקר קפה או כפית תמצית וניל/תמצית שקדים)

לעיטור

2-3 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

 1 מחממים תנור ל-160 מעלות. על גבי בן מארי ממיסים יחד שוקולד וחמאה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מסירים מהלהבה ומצננים מעט.

עוגת שוקולד איטלקית שלב ראשון שוקולד מומס (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
ממיסים יחד שוקולד וחמאה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

2 בקערת המיקסר ובמהירות גבוהה מקציפים את החלמונים במשך כ-5 דקות. מוסיפים תוך כדי הקצפה 3/4 כוס (150 גרם) סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

עוגת שוקולד איטלקית שלב שני קצפת (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מקציפים את החלמונים|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

3 מוסיפים לקצף החלמונים את תערובת השוקולד ובעזרת מרית מקפלים היטב. מוסיפים גם את השקדים הטחונים ואת הליקר ומערבבים שוב. מעבירים את הבלילה לקערה נקייה, שוטפים ומייבשים את קערת המיקסר.

עוגת שוקולד איטלקית שלב שלישי מערבבים קצפת ושוקולד (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מוסיפים לקצף החלמונים את תערובת השוקולד|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

4 מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עד להיווצרות קצף לבן. מוסיפים בהדרגה את יתר הסוכר וממשיכים להקציף עוד 2-3 דקות נוספות ועד שנוצר קצף רך אך יציב.

עוגת שוקולד איטלקית שלב רביעי קצף חלבונים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מקציפים את החלבונים |צילום: חן שוקרון, mako אוכל

5 מקפלים בהדרגה את קצף החלבונים לבלילת השוקולד. בכל פעם שליש מכמות החלבונים בלבד. מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בצדיה בחמאה.

עוגת שוקולד איטלקית של חמישי מערבבים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מקפלים את קצף החלבונים לבלילת השוקולד|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

6 אופים כ-55 דקות ועד שחלקה העליון של העוגה תפוח וסדוק מעט. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. לפני ההגשה מפדרים את העוגה בנדיבות באבקת סוכר. העוגה נשמרת עוד 3 ימים נוספים כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר.

עוגת שוקולד איטלקית שלמה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
סליחה, מה לא מרשים בזה?!|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

בקרו באתר של חן - מתוקים שלי

 >> והנה מתכון נפלא לפיצה ביתית איטלקית

>> בשבוע שעבר הכנו לביבות כמו של אמא

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!