אזני המן עם שני סוגי מילוי
אזני המן מבצק פריך ומתוק, עם שני סוגים שונים של מילוי: קרם שקדים ודובדבני אמרנה או תמרים ואגוזים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
200 גרם חמאה
4 כפות שמן
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית משחת וניל
4 וחצי כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
1/2 כוס מיץ תפוזים
למלית קרם שקדים ודובדבני אמרנה:
100 גר' חמאה
100 גר' סוכר
100 גר' שקדים טחונים
1 ביצה
גרידת תפוז
100 גר' מחית דובדבני אמרנה
למלית תמרים ואגוזים:
מחית תמרים
50 גר' אגוזי מלך
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
1 שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את החמאה, השמן והסוכר ומערבלים במהירות נמוכה עד שנוצרת תערובת קרמית.
2 מוסיפים ביצים ומשחת וניל תוך כדי ערבול, עד לקבלת תערובת אחידה
3 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ומיץ התפוזים, מערבלים עד שהקמח נספג בתערובת, מפסיקים את פעולת המיקסר ומגרדים את דופנות הקערה בעזרת המרית.
4 מעבירים את הבצק למשטח מקומח, משטחים אותו מעט ועוטפים בניילון נצמד. מצננים במקרר כשעה.
5 בינתיים מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים יחדיו לתערובת אחידה.
6 מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ, קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
7 מניחים את המלית במרכז העיגול ומהדקים את השוליים לקבלת משולש.
8 מניחים על מגש עם נייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה יפה, כחצי שעה.
* המתכון באדיבות שמרית גולדברג-צפדיה, שפית הבית של ניופאן גורמה
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!