אוכל
צילום׃ איילת מלכה, ניופאן גורמה

אזני המן עם שני סוגי מילוי

אזני המן מבצק פריך ומתוק, עם שני סוגים שונים של מילוי: קרם שקדים ודובדבני אמרנה או תמרים ואגוזים

שמרית גולדברג-צפדיה | ניופאן גורמה | פורסם 30/01/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

200 גרם חמאה

4 כפות שמן

3/4 כוס סוכר

2 ביצים

1 כפית משחת וניל

4 וחצי כוסות קמח

שקית אבקת אפייה

1/2 כוס מיץ תפוזים

למלית קרם שקדים ודובדבני אמרנה:

100 גר' חמאה

100 גר' סוכר

100 גר' שקדים טחונים

1 ביצה

גרידת תפוז

100 גר' מחית דובדבני אמרנה

למלית תמרים ואגוזים:

מחית תמרים

50 גר' אגוזי מלך

1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה:

1 שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את החמאה, השמן והסוכר ומערבלים במהירות נמוכה עד שנוצרת תערובת קרמית.

2 מוסיפים ביצים ומשחת וניל תוך כדי ערבול, עד לקבלת תערובת אחידה

3 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ומיץ התפוזים, מערבלים עד שהקמח נספג בתערובת, מפסיקים את פעולת המיקסר ומגרדים את דופנות הקערה בעזרת המרית.

4 מעבירים את הבצק למשטח מקומח, משטחים אותו מעט ועוטפים בניילון נצמד. מצננים במקרר כשעה.

5 בינתיים מכינים את המלית: מערבבים את כל החומרים יחדיו לתערובת אחידה.

6 מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ, קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס"מ.

7 מניחים את המלית במרכז העיגול ומהדקים את השוליים לקבלת משולש.

8 מניחים על מגש עם נייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה יפה, כחצי שעה.

* המתכון באדיבות שמרית גולדברג-צפדיה, שפית הבית של ניופאן גורמה

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!