אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת רשת שוקולד גבינה

חושבים שהעוגה הזאת, עם בסיס השוקולד ופסי הגבינה שתי וערב מלמעלה, גדולה עליכם? אנחנו נרגשים להגיד לכם שאתם לגמרי לגמרי טועים. מדובר בקינוח מרשים וטעים רצח שכל אחד, ממש כל אחד, יכול להכין בבית

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 31/10/19 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 87 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה 24 ס"מ:

4 ביצים גודל L

כוס (200 גרם) סוכר לבן

חצי כוס (125 גרם) שמן קנולה

רבע כוס (60 מ״ל) שמנת מתוקה 32% או 38% שומן

חצי כוס + 2 כפות (150 מ״ל) חלב קר

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל

כפית וחצי אבקת אפייה

30 גרם (3 כפות) קקאו

לבלילת הגבינה:

150 גרם גבינת שמנת 25% שומן (אפשר גם 15%)

150 גרם גבינה לבנה 9% שומן (אפשר גם 5%)

60 גרם (רבע כוס + כף שטוחה) סוכר לבן

1 ביצה גודל L

50 גרם אבקת פודינג וניל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

2 בקערת המיקסר מקציפים היטב ביצים וסוכר למשך 2-3 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

3 מוסיפים בזרם איטי את השמן ואת השמנת המתוקה ומקציפים עוד כדקה.

4 מורידים מעט את מהירות המיקסר, מוסיפים חלב ומערבבים היטב.

5 בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה וקקאו לתערובת אחידה.

עוגת רשת שוקולד גבינה פרוסה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת רשת שוקולד גבינה פרוסה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

>> לבלוג של קרן אגם

6 מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבבים עד שהתערובת הופכת אחידה וכהה.

7 מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים בעזרת פלטה או גב של כף.

8 מכינים את תערובת הגבינה: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה. אם מרגישים שהיא מעט דלילה אפשר להוסיף עוד כף-שתיים של אינסטנט פודינג.

9 מעבירים את התערובת לשק זילוף (אם אין, אפילו שקית פשוטה של כריכים תעשה את העבודה). גוזרים את קצה שק הזילוף לפתח בקוטר של כ-2 ס"מ (או בכל עובי שבו תרצו את פסי הגבינה).

10 מזלפים מבלילת הגבינה פסים אלכסוניים על העוגה בצורת שתי וערב.

11 אופים את העוגה 30-35 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.

* העוגה טעימה גם בטמפרטורת החדר וגם קרה.

* העוגה תישמר כשהיא עטופה במקרר עד ארבעה ימים.