אוכל

ספלי שוקולד ותותים

קל ומושחת: פינוק שוקולדי בארבע שכבות

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 01/03/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 112 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לשוקולד

1 מיכל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר משובח שבור לקוביות
100 גרם אגוזים טחונים
2 כפיות תמצית וניל

לתותים

חצי קילוגרם תותים חצויים
2 כפות סוכר
2 כפות ליקר תפוזים

 

לקצפת

1 מיכל שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1 בסיר שמים את השוקולד, השמנת, הוניל והאגוזים ומבשלים עד שהשוקולד נמס לגמרי. 2. ממלאים ספלי זכוכית עד שליש גובה בתערובת ומקררים למשך מספר שעות. 3. משרים את התותים בסוכר ובליקר למשך חצי שעה. 4. מקציפים את השמנת וסוכר הווניל לקצפת יציבה. 5. מרסקים רבע מכמות התותים במעבד מזון לכדי רסק. 6. הרכבת המנה: שמים על השוקולד הנוקשה תותים מושרים, עליהם ערימת קצפת ומעל את רסק התותים.