מוס שוקולד עם המון דברים טובים
קינוח אוורירי שאף אחד לא יכול לסרב לו
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
16 ביצים (8 ביצים לכל תערובת שוקולד)
1 כוס סוכר
350 גרם שוקולד מריר שובר לקוביות
350 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
600 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות (300 גרם לכל תערובת שוקולד)
2 כפיות תמצית וניל
3 כפות קקאו
1 כף קליפת תפוז
3 כפות ברנדי
1 כוס ברס (אגוזים מסוכרים קצוצים)
1 מיכל שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת
חצי קילוגרם תותים חצויים שטופים
1 מכל אוכמניות
אופן ההכנה:
1 מפרידים שמונה ביצים, מקציפים את החלבונים תוך כדי הוספה הדרגתית של חצי כוס סוכר עד שמתקבל קצף יציב. טורפים את החלמונים בקערה.
2 מעל בן מארי (סיר היושב מעל סיר מים רותחים), ממיסים את השוקולד הכהה עם החמאה. כשהשוקולד נמס והתאחד עם החמאה מסירים מהאש ומוסיפים לשוקולד את הקקאו, הברנדי וקליפת התפוז, מערבבים ומוסיפים את החלמונים הטרופים.
3 מקפלים בזהירות את קצף הביצים אל המוס הכהה.
4 הכנת המוס הלבן: שוב מפרידים שמונה ביצים, מקציפים את החלבונים תוך כדי הוספה הדרגתית של חצי כוס סוכר עד שמתקבל קצף יציב. טורפים את החלמונים בקערה.
5 מעל בן מארי (סיר היושב מעל סיר מים רותחים), ממיסים את השוקולד הלבן עם החמאה וסוכר הוניל. כשהשוקולד נמס והתאחד עם החמאה מסירים מהאש ומוסיפים לשוקולד את החלמונים הטרופים.
6 מקפלים בזהירות את קצף הביצים לתערובת השוקולד הלבן.
7 הרכבת המוס: לוקחים כלי זכוכית גבוה ויוצקים אליו לסירוגין את שני המוסים (כל פעם כשליש מכמות המוס) כשבין שכבה לשכבה מפזרים אגוזי ברס.
8 מכסים את הכלי בניילון נצמד ומקררים 4 שעות לפחות.
9 להגשה: מערבבים את התותים והאוכמניות ומפזרים מעל המוס, מעל מניחים מהקצפת.