טירמיסו
מעדן איטלקי מתוק ומעורר
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
6 ביצים מופרדות לחלבון וחלמון
כוס סוכר וניל
חצי ק"ג גבינת מסקרפונה
2 כפות ברנדי
חצי כוס אספרסו
חבילת בישקוטים
150 גרם ברס או אגוזים או אגוזים מסוכרים
חצי כוס אבקת קקאו
אופן ההכנה:
1 מקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף יציב.
2 בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים והסוכר במשך 3-4 דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
3 מוסיפים את הגבינה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4 מקפלים פנימה את קצף החלבונים.
5 בצלחת עמוקה מערבבים את הברנדי והאספרסו, טובלים בתערובת שליש מכמות הבישקוטים ומניחים אותם בתחתית של כלי זכוכית מרובע.
6 יוצקים שליש מכמות תערובת הגבינה על הבישקוטים. מעל מפזרים שכבה של אגוזים מסוכרים, מעל האגוזים מסדרים שכבה נוספת של בישקוטים (שגם אותם כמובן טובלים בברנדי ובקפה), מעל לבישקוטים מפזרים שוב אגוזים ויוצקים שני שליש מתערובת הגבינה. לבסוף שכבה אחרונה של בישקוטים ועוד פעם אגוזים.
7 מפזרים קקאו ושומרים במקרר.