אוכל
צילום׃ ענבל לביא, mako אוכל

טירמיסו

מעדן איטלקי מתוק ומעורר

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 107 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 ביצים מופרדות לחלבון וחלמון

כוס סוכר וניל

חצי ק"ג גבינת מסקרפונה

2 כפות ברנדי

חצי כוס אספרסו

חבילת בישקוטים

150 גרם ברס או אגוזים או אגוזים מסוכרים

חצי כוס אבקת קקאו

 

אופן ההכנה:

1 מקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף יציב.

מתכונים לראש השנה

2 בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים והסוכר במשך 3-4 דקות עד שהתערובת תפוחה ובהירה.

3 מוסיפים את הגבינה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4 מקפלים פנימה את קצף החלבונים.

5 בצלחת עמוקה מערבבים את הברנדי והאספרסו, טובלים בתערובת שליש מכמות הבישקוטים ומניחים אותם בתחתית של כלי זכוכית מרובע.

6 יוצקים שליש מכמות תערובת הגבינה על הבישקוטים. מעל מפזרים שכבה של אגוזים מסוכרים, מעל האגוזים מסדרים שכבה נוספת של בישקוטים (שגם אותם כמובן טובלים בברנדי ובקפה), מעל לבישקוטים מפזרים שוב אגוזים ויוצקים שני שליש מתערובת הגבינה. לבסוף שכבה אחרונה של בישקוטים ועוד פעם אגוזים.

7 מפזרים קקאו ושומרים במקרר.