אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

בלונדיז שוקולד לבן

ריבועים לחים, מתוקים ועשירים, משובצים בשוקולד לבן ובעלי ניחוח עז של ג'ינג'ר וקינמון. כמו בראוניז אבל בלבן

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 24/02/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית אפייה בגודל 20X20 ס"מ

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית קינמון טחון

1/2 כפית ג'ינג'ר טחון

1/4 כפית ציפורן טחון

120 גרם חמאה רכה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

1 ביצה + 1 חלמון

1 כפית תמצית וניל

2 כפות (50 גרם) דבש

150 גרם שוקולד לבן קצוץ גס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 175 מעלות.

2 מנפים לקערה את הקמח והסודה לשתייה. מוסיפים את התבלינים והמלח ומערבבים היטב.

3 במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה הרכה יחד עם הסוכרים עד לקבלת תערובת רכה ואחידה, כ-2-3 דקות. מוסיפים את הביצה והחלמון, תמצית הווניל והדבש ומערבלים היטב שוב. מוסיפים פנימה את תערובת הקמח ומערבלים רק עד להיווצרות בצק אחיד. מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבלים עד לפיזור.

4 בעזרת ידיים לחות משטחים את הבצק בשכבה דקה ואחידה בתבנית, מעבירים לתנור ואופים 20-22 דקות עד שהחלק העליון תפוח וזהוב. מוציאים מהתנור ומצננים. חותכים לקוביות קטנות ומגישים.

* שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עוד 3 ימים נוספים.

* מבוסס על מתכון של מרתה סטיוארט

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!