בלונדיז שוקולד לבן
ריבועים לחים, מתוקים ועשירים, משובצים בשוקולד לבן ובעלי ניחוח עז של ג'ינג'ר וקינמון. כמו בראוניז אבל בלבן
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
תבנית אפייה בגודל 20X20 ס"מ
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
1/4 כפית ציפורן טחון
120 גרם חמאה רכה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1 ביצה + 1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
2 כפות (50 גרם) דבש
150 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
2 מנפים לקערה את הקמח והסודה לשתייה. מוסיפים את התבלינים והמלח ומערבבים היטב.
3 במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה הרכה יחד עם הסוכרים עד לקבלת תערובת רכה ואחידה, כ-2-3 דקות. מוסיפים את הביצה והחלמון, תמצית הווניל והדבש ומערבלים היטב שוב. מוסיפים פנימה את תערובת הקמח ומערבלים רק עד להיווצרות בצק אחיד. מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבלים עד לפיזור.
4 בעזרת ידיים לחות משטחים את הבצק בשכבה דקה ואחידה בתבנית, מעבירים לתנור ואופים 20-22 דקות עד שהחלק העליון תפוח וזהוב. מוציאים מהתנור ומצננים. חותכים לקוביות קטנות ומגישים.
* שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עוד 3 ימים נוספים.
* מבוסס על מתכון של מרתה סטיוארט
* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!