אוכל
צילום׃ דניאל לילה, יחסי ציבור

פנקוטה ברוטב רימונים

על עלה לזניה מטוגנת

יניב פרטוש תמיר | ברילה | פורסם 26/08/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפנקוטה:

½1 עלי ג'לטין
100 גרם סוכר
100 מ''ל חלב
300 מ''ל שמנת 32% שומן
1/4 מקל וניל

לרוטב הרימונים:

1/4 כוס רכז רימונים
4 כפות סוכר
3 כפות מים

ללזניה מטוגנת:

4 עלי לזניה מבושלים 5 דקות במים רותחים
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 הכנת הפנקוטה: משרים את עלי הג'לטין ברבע כוס מים קרים ומניחים בצד.2. מרתיחים את החלב, השמנת ומקל הווניל (יש לחתוך את מקל הווניל לאורכו להוצאת הגרגרים), לאחר שהחלב והשמנת מגיעים לרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים את הג'לטין המושרה פנימה. מערבבים היטב על להבה נמוכה עד להתחברות הג'לטין פנימה. מביאים לרתיחה נוספת, מורידים מהאש ומקררים את הנוזל ע"י ערבוב, עד להגעה לטמפרטורת החדר.3. מוציאים את מקל הווניל ויוצקים את הנוזל לכלי הגשה אישיים ומעבירים לקירור במקרר עד להתייצבות הפנקוטה.4. הכנת רוטב הרימונים: מחממים את כל המרכיבים עד להמסת הסוכר ומניחים בצד.5. הכנת הלזניה המטוגנת: מיבשים את עלי הלזניה. מחממים את השמן ומטגנים את עלי הלזניה עד לקבלת צבע חום בהיר. מוציאים את העלי הלזניה מהשמן ומספיגים על נייר סופג.6. הרכבת המנה: מניחים עלה של לזניה מטוגנת על צלחת ההגשה, מעליו מניחים בזהירות את הפנקוטה מפזרים מעט אבקת סוכר ומקשטים במעת מרוטב הרימונים.