אוכל
צילום׃ Carmen MartA-nez BanAs, Istock

פונדו וניל

בריכה לבנה ומתוקה של שמנת, וניל ושוקולד לבן בה טובלים פירות, לחמים וכל מה שרוצים

ברק חי חורש | טרה | פורסם 06/01/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

חצי ליטר שמנת מתוקה טרייה 32%
רבע כוס חלב הומוגני 3%
7 קוביות שוקולד לבן
1 יח' מקל ווניל – חצוי לאורכו
כף גרדת לימון
2 כפות סוכר חום (דמררה) או סילאן

אופן ההכנה:

1 מרתיחים קלות בסיר את החלב, השמנת המתוקה, הסוכר והשוקולד.

2 מוציאים ממקל הווניל את התוכן ומוסיפים לסיר (את המקל והגרגירים). מערבבים.

3 מעבירים את הנוזל שנוצר לכלי הפונדו ומבעירים את הנר מלמטה. מוסיפים את גרדת הלימון ומערבבים.

4 המלצות "לטבילה": פירות חתוכים גס ( תאנים, תותים, אננס), שיפודי גבינה צהובה, קוביות מלחמים שונים.