מוס שוקולד עם קרם אנגלז ארל גריי
מוס שוקולדי, מתוק ואוורירי מוגש עם קראנץ' אגוזים פריך וקרם אנגלז סמיך בטעמי תה עדינים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
3 כפות סוכר
3 כפות שקדים
70 גרם שוקולד חלב
400 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
4 ביצים, מופרדות
כף סוכר
קורט מלח
250 מ"ל שמנת מתוקה קרה
2 כפות סוכר
כף ברנדי
לקרם אנגלז:
250 מ"ל שמנת
250 מ"ל (כוס) חלב
50 גרם (רבע כוס) סוכר
2 כפיות ארל גריי בתפזורת
5 חלמונים
כפית סוכר
אופן ההכנה:
1 קראנץ' שקדים: ממיסים על מחבת 3 כפות סוכר עד לקבלת קרמל בהיר. מוסיפים 3 כפות שקדים, מערבבים ומעבירים למשטח מרופד בנייר אפייה. מכסים בעוד נייר אפייה ומרדדים לעלה דק.
2 "מפרש" שוקולד חלב: ממיסים 70 גרם שוקולד חלב. מורחים לעלה דק על נייר אפייה, מסמנים עם חוד סכין סימון לחיתוך עתידי (בעדינות) ומקררים. כשהשוקולד קר, שוברים לפי הסימונים.
3 מוס שוקולד: ממיסים את השוקולד המריר והחמאה. מוסיפים 4 חלמונים לשוקולד ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה. מקציפים את 4 החלבונים עם כף סוכר ומעט מלח לקצף חלבונים לא מאוד נוקשה. מקפלים את הקצף אל תוך תערובת השוקולד והחלמונים בכמה נגלות ובזהירות.
4 מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר לקצפת רכה. מקפלים את הקצפת אל תוך המוס בעדינות, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים גם כף ברנדי ומערבבים.
5 מקררים 4 שעות לפחות, או מקפיאים שעה לפני שמגישים.
6 קרם אנגלז ארל גריי: מרתיחים שמנת, חלב, רבע כוס סוכר וארל גריי. מקררים כ-10 דקות. טורפים 5 חלמונים וכף סוכר, ומערבבים עם תערובת השמנת המורתחת שבסיר תוך טריפה מתמדת. מבשלים תוך כדי טריפה עד שהתערובת מסמיכה (ומגיעה לטמפרטורה של 82 מעלות). מסננים, ומעבירים לקערה שמונחת בתוך קערת מי קרח. בוחשים לקירור כ-2 דקות.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!