עוגת דלעת ומשמשים
מתכון לעוגה פחות מוכרת ונפלאה עם פירות ואגוזים. קינוח מנצח שכדאי לנסות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
300 סמ"ק (בערך כוס וחצי) שמן תירס
500 גרם סוכר
5 ביצים
350 גרם קמח עוגות לבן
1 כף שטוחה קינמון
1 כף שטוחה ג'ינג'ר מגורר
קורט מוסקט
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מעט יותר גדושה סודה לשתייה
חצי כפית שטוחה מלח
450 גרם דלעת מגוררת גס על פומפייה
100 גרם אגוזי מלך
100 גרם משמשים מיובשים קצוצים
אופן ההכנה:
1 טורפים היטב את הסוכר ואת השמן יחד, עד שהם מתאחדים. מוסיפים ביצה אחרי ביצה. בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים.
2 מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה. מקפלים פנימה את הדלעת המגוררת, את אגוזי המלך ואת המשמשים הקצוצים.
3 משמנים ומקמחים שתי תבניות אינגליש קייק ארוכות. יוצקים את המסה של העוגה לתוך התבניות. אופים בתנור שחיממתם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות במשך כ-50-55 דקות. בודקים שהעוגות מוכנות, מחלצים אותן מהתבניות ומקררים על רשת. מגישים עם קצפת לא מתוקה מדי או עם אבקת סוכר שזורים מעל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!