אוכל
צילום׃ Images Of Africa, GettyImages IL

עוגת דלעת ומשמשים

מתכון לעוגה פחות מוכרת ונפלאה עם פירות ואגוזים. קינוח מנצח שכדאי לנסות

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 25/06/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

300 סמ"ק (בערך כוס וחצי) שמן תירס

500 גרם סוכר

5 ביצים

350 גרם קמח עוגות לבן

1 כף שטוחה קינמון

1 כף שטוחה ג'ינג'ר מגורר

קורט מוסקט

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית מעט יותר גדושה סודה לשתייה

חצי כפית שטוחה מלח

450 גרם דלעת מגוררת גס על פומפייה

100 גרם אגוזי מלך

100 גרם משמשים מיובשים קצוצים

אופן ההכנה:

1 טורפים היטב את הסוכר ואת השמן יחד, עד שהם מתאחדים. מוסיפים ביצה אחרי ביצה. בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים.

2 מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה. מקפלים פנימה את הדלעת המגוררת, את אגוזי המלך ואת המשמשים הקצוצים.

3 משמנים ומקמחים שתי תבניות אינגליש קייק ארוכות. יוצקים את המסה של העוגה לתוך התבניות. אופים בתנור שחיממתם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות במשך כ-50-55 דקות. בודקים שהעוגות מוכנות, מחלצים אותן מהתבניות ומקררים על רשת. מגישים עם קצפת לא מתוקה מדי או עם אבקת סוכר שזורים מעל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!