צילום׃ שי אפגין, יחסי ציבור
עוגת מוס יוגורט עם תותים
מוס יוגורט-וניל קליל ושמיימי המתבסס על פירורי פתי בר פריכים ומתהדר בתותים אדומים וטריים
ברק חי חורש | טרה
| פורסם 30/01/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
תבנית קוטר 14 גבוהה
לבסיס
12 פתי בר
1 כף סוכר
50 גרם חמאת טרה בטמפרטורת החדר
לעוגה
1 מיכל שמנת מתוקה עמידה 32%
1/2 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל
1/2 כוס סוכר
2 גביעי יוגורט טבעי
6 תותים טריים- שטופים וחתוכים לרבעים
אופן ההכנה:
1 להכנת הבסיס: שוברים את הפתי בר עד לקבלת שברים קטנים.
2 מערבבים את שברי הפתי בר עם החמאה והסוכר ומהדקים היטב את תערובת הפתי בר בתחתית התבנית.
3 להכנת העוגה: מקציפים בקערה את השמנת המתוקה עם הסוכר ואינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת חזקה.
4 מקפלים את היוגורט לקצפת בזהירות.
5 מוסיפים את התותים לקצפת, מערבבים קלות ויוצקים את התערובת על בסיס העוגה.
6 מכניסים לקירור למשך שעה לפחות.
* מומלץ לקשט את שטח פני העוגה עם פרוסות תותים.