אוכל
צילום׃ שי אפגין, יחסי ציבור

עוגת מוס יוגורט עם תותים

מוס יוגורט-וניל קליל ושמיימי המתבסס על פירורי פתי בר פריכים ומתהדר בתותים אדומים וטריים

ברק חי חורש | טרה | פורסם 30/01/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

תבנית קוטר 14 גבוהה

לבסיס

12 פתי בר
1 כף סוכר
50 גרם חמאת טרה בטמפרטורת החדר

לעוגה

1 מיכל שמנת מתוקה עמידה 32%
1/2 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל
1/2 כוס סוכר
2 גביעי יוגורט טבעי
6 תותים טריים- שטופים וחתוכים לרבעים

אופן ההכנה:

1 להכנת הבסיס: שוברים את הפתי בר עד לקבלת שברים קטנים.

2 מערבבים את שברי הפתי בר עם החמאה והסוכר ומהדקים היטב את תערובת הפתי בר בתחתית התבנית.

3 להכנת העוגה: מקציפים בקערה את השמנת המתוקה עם הסוכר ואינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת חזקה.

4 מקפלים את היוגורט לקצפת בזהירות.

5 מוסיפים את התותים לקצפת, מערבבים קלות ויוצקים את התערובת על בסיס העוגה.

6 מכניסים לקירור למשך שעה לפחות.

* מומלץ לקשט את שטח פני העוגה עם פרוסות תותים.