אוכל
צילום׃ תמי בן דוד, קולינריא

דובשניות בזיגוג לבן

עוגיות הדבש הנימוחות והממכרות, בזיגוג מתוק ומפתה. ללקק את האצבעות

תמי בן דוד | קולינריא | פורסם 23/09/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (50 מנות):

3 כוסות (420 גרם) קמח

½ כפית אבקת סודה לשתייה

½1 כפיות אבקת אפייה

1 כוס (330 גרם) דבש

½ כוס שמן קנולה

80 גרם מחמאה מומסת

¼1 כפיות קינמון

½ כפית אגוז מוסקט טחון (מומלץ גם קורט ציפורן וג'ינג'ר)

3 ביצים

לזיגוג:

200 גרם אבקת סוכר

½ כפית אלבומין (אבקת חלבון ביצה, להשיג בחנויות המתמחות. אפשר להשתמש בחלבון אמיתי או להשמיט לגמרי)

5 כפות מים פושרים-חמים

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. בקערה אחרת, גדולה, מערבבים את שאר החומרים. מעבירים את החומרים היבשים לקערה עם החומרים הרטובים, ולשים עד לקבלת בצק אחיד.

2 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה, ומזלפים (או יוצרים בידיים משומנות - בשום אופן לא רטובות) גבעות בצק בגודל עגבניות שרי קטנות. לא משטחים, העוגיות ישתטחו מעט באפייה. אופים 18 דקות בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות.

3 בינתיים מכינים את הזיגוג: מערבבים את אבקת הסוכר עם האלבומין, מוסיפים את המים ובוחשים עד לקבלת מרקם אחיד, במידת סמיכות שתאפשר טבילה של הדובשניות.

הערה: לעיסת אבקת הסוכר יש נטייה להתקרר ולהיקרש במהירות, ואז הציפוי יוצא עבה מדי וקשה לעבודה. לכן ההמלצה שלי היא להתחיל בחצי כמות, ורק כשמסיימים איתה להכין את חצי הכמות הנותרת. במידה והעיסה מתקררת ונקרשת תוך כדי עבודה, יש להוסיף עוד מעט מים חמים בזהירות ולערבב שוב.

4 מוציאים את העוגיות מהתנור, מצננים וטובלים בעיסת אבקת הסוכר (אפשר לסדר את הדובשניות מעל רשת ולצקת את הזיגוג, ואפשר לערבב אותן עם הזיגוג בקערה בניעור קל. במקרה כזה יש להכין כמות זיגוג גדולה יותר). מסדרים שוב בתבנית. מחממים את התנור לחום נמוך של 80 מעלות, ומכניסים את הדובשניות המצופות לייבוש למשך 5 דקות. מוציאים, מצננים ומאחסנים בכלי אטום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!