אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

אוזני המן טבעוניות

אפשר לחגוג את פורים בכיף מבלי לצרוך מוצרים מן החי: אוזני המן ללא ביצים וחלב, עם ניחוח תפוזי ואפילו בוסט של בריאות בצורת קמח מלא

יהודית לוי, נטורופתית | רשת "קפה לואיז" | פורסם 04/03/14 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.3 56 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לבצק:

ק"ג קמח מלא

250 גרם (3/4 1 כוסות ועוד כף שטוחה) קמח לבן

1/2 כוס מיץ תפוזים, או מים

גרידה מתפוז אחד

1/2 כוס סוכר

שקית אבקת אפייה

150 גרם (1/2 כוס ועוד 2 כפות) שמן קוקוס

1/2 כוס שמן קנולה

למילוי ולהגשה:

ממרח תמרים

מלית פרג קנויה

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל מרכיבי הבצק עד שמתקבלת תערובת אחידה. עוטפים בניילון נצמד ומשאירים את הבצק לנוח כחצי שעה מחוץ למקרר.

2 מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ.

3 קורצים עיגולים ובמרכז כל עיגול מניחים כפית מלית תמרים או פרג. מרימים את 3 דופנות העיגול ומחברים אותן מעל המלית כך שלמטה יוצא משולש ולמעלה הבצק סגור. מסדרים את אוזני ההמן בתבנית אפייה עם מרווחים של כ-4 ס"מ בין אחד לשני. יתכן שאוזני ההמן יפתחו במהלך האפייה לכן חשוב לסגור היטב את הבצק למעלה.

4 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 20 דקות. מצננים את אוזני ההמן ומפדרים באבקת סוכר. 

 

>> לכל מתכוני אוזני ההמן שלנו