אוזני המן טבעוניות
אפשר לחגוג את פורים בכיף מבלי לצרוך מוצרים מן החי: אוזני המן ללא ביצים וחלב, עם ניחוח תפוזי ואפילו בוסט של בריאות בצורת קמח מלא
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לבצק:
ק"ג קמח מלא
250 גרם (3/4 1 כוסות ועוד כף שטוחה) קמח לבן
1/2 כוס מיץ תפוזים, או מים
גרידה מתפוז אחד
1/2 כוס סוכר
שקית אבקת אפייה
150 גרם (1/2 כוס ועוד 2 כפות) שמן קוקוס
1/2 כוס שמן קנולה
למילוי ולהגשה:
ממרח תמרים
מלית פרג קנויה
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל מרכיבי הבצק עד שמתקבלת תערובת אחידה. עוטפים בניילון נצמד ומשאירים את הבצק לנוח כחצי שעה מחוץ למקרר.
2 מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ.
3 קורצים עיגולים ובמרכז כל עיגול מניחים כפית מלית תמרים או פרג. מרימים את 3 דופנות העיגול ומחברים אותן מעל המלית כך שלמטה יוצא משולש ולמעלה הבצק סגור. מסדרים את אוזני ההמן בתבנית אפייה עם מרווחים של כ-4 ס"מ בין אחד לשני. יתכן שאוזני ההמן יפתחו במהלך האפייה לכן חשוב לסגור היטב את הבצק למעלה.
4 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 20 דקות. מצננים את אוזני ההמן ומפדרים באבקת סוכר.