צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
עוגת פרג עם שוקולד
עוגה נפלאה עם ציפוי כיפי, שמתחסלת בכיף ליד כוס קפה. הישר מהתנור של אביבה פיבקו
אביבה פיבקו | mako אוכל
| פורסם 20/09/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
בניגוד לרוב העוגות, העוגה הזאת הרבה יותר טעימה אחרי יום-יומיים ולא ביום הכנתה.
מרכיבים :
8 ביצים
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
130 מ"ל שמן (קצת יותר מחצי כוס)
200 גרם אגוזי מלך טחונים (כוס ושליש)
270 גרם פרג (2 כוסות)
כפית אבקת אפייה
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
4 כפות שמן
אופן ההכנה:
1 מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר, עד לקבלת קצף בהיר.
2 מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים, ומעבירים לתבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.
3 אופים 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ומצננים לגמרי.
4 ממיסים את השוקולד עם השמן בבן מארי (קערה שמונחת על סיר עם מים רותחים), ושופכים מעל העוגה בצורה אחידה, כולל שוליים. שומרים בחוץ.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!