אוכל
צילום׃ Warren Knower, Istock

פבלובה עם פסיפלורה ותותים

הקינוח חוצה המגזרים והעדות של "אורנה ואלה"

אורנה אגמון ואלה שיין | מסעדת אורנה ואלה | פורסם 14/02/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 148 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

למרנג:

4 חלבונים מביצים מס' 2 (160 גרם)
מעט מלח
¾1 כוס (180 גרם) אבקת סוכר (מסוננת)
1/2 כפית תמצית וניל
1 כפית חומץ הדרים
½2 כפיות קורנפלור

לרוטב התותים:

4 כוסות תותים
¼ כוס (50 גרם) סוכר
מיץ מחצי לימון

להגשה:

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%
1 כף סוכר
כ-7 תותים או פירות העונה
4-5 פסיפלורות

אופן ההכנה:

1 הכנת המרנג: מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות) ומרפדים תבנית בגיליון נייר אפייה. מציירים בעיפרון על נייר האפייה, בעזרת תחתית של תבנית, עיגול בקוטר 26-24 סנטימטרים או 6 עיגולים בקוטר 7 סנטימטרים. 2. שמים בקערת המיקסר את החלבונים ומעט מלח, ומקציפים עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר, וממשיכים להקציף עד שהקצף יציב לגמרי, מבריק וגמיש. מוסיפים את הווניל ואת החומץ, ומקציפים עוד דקה או שתיים. מקפלים את הקורנפלור לתוך הקצף בעזרת מרית. 3. מכניסים את הקצף לשק זילוף, ומזליפים אותו על העיגול או על העיגולים המשורטטים על נייר האפייה. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 5 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-130 מעלות, ואופים במשך שעה וחצי. 4. מכבים את התנור ופותחים חריץ בדלת שלו. מניחים למרנג להתקרר בתוך התנור (אפשר לשמור את המרנג בכלי אטום יומיים). 5. הכנת הרוטב: מרסקים את מרכיבי הרוטב בבלנדר, ומעבירים דרך מסננת. 6. הגשה: מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה. מניחים את המרנג על צלחת הגשה ועורמים עליו כמות נדיבה של קצפת. מפזרים מלמעלה את התותים, ויוצקים רוטב תותים בנדיבות. חוצים את הפסיפלורות, מרוקנים את תוכנן בכפית ויוצקים אותו מלמעלה. מגישים מיד.