אוכל

קדאיף עם משמשים מיובשים

קדאיף מעולה עם גבינת ריקוטה צנוברים ומשמשים יבשים

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 22/06/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1/2 קילוגרם אטריות קדאיף
120 גרם חמאה מומסת



למילוי הגבינה:

400 גרם גבינת ריקוטה
1/2 כוס סוכר
100 גרם משמשים יבשים חתוכים לקוביות קטנות
3 כפות צנוברים קלויים
2 כפיות תמצית וניל אמיתית

לסירופ הסוכר:

כוס סוכר
כוס מים
מקל וניל חצוי

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה. 2. מרופפים עם הידיים את אטריות הקדאיף ומניחים אותן בקערה. 3. מטפטפים עליהן את החמאה המומסת ומערבבים יפה, שתהיינה האטריות מצופות בחמאה. 4. מושחים תבנית עגולה בכמות נדיבה של חמאה ומניחים בתוכה מחצית מכמות האטריות. 5. מעל האטריות מניחים את תערובת הגבינה. 6. מניחים מעל הגבינה, בשכבה אחידה, את שאר האטריות ומהדקים מעט. 7. את התבנית מניחים מעל להבה בינונית ומבשלים כחמש דקות, עד שהשכבה התחתונה שחומה ופריכה, איך יודעים? מציצים. 8. הופכים את המאפה לצלחת ומגלישים אותו חזרה למחבת- כשהשכבה שהייתה קודם עליונה היא כעת התחתונה. ממשיכים לטגן ככה כמה דקות נוספות. 9. בזמן הזה מכינים סירופ סוכר: שמים בסיר את הסוכר, המים ומקל הווניל ומבשלים עד שמתקבל סירופ סמיך. 10. יוצקים את הסירופ על הקדאיף ומגישים.