אוכל
צילום׃ שיינא גרשוביץ

חטיף טוויקס ביתי

מתוקים זה החיים - וכדי לא להתנזר מהם, אבל עדיין לשמור על איזון - בלוגרית האוכל שיינא גרשוביץ מכינה אותם בעצמה בגרסאות מאוזנות. הפעם היא הכינה טוויקס מטריף, טבעוני וללא גלוטן מ-6 רכיבים בלבד

שיינא גרשוביץ | מגזין שופרסל | פורסם 07/08/24 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית:

2 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן

כף מייפל

שלושת רבעי כוס משקה שקדים ללא סוכר (אפשר להמיר בכל נוזל)

לשכבת הקרמל:

כוס וחצי סוכר קוקוס

כוס וחצי נוזל קוקוס

לשכבת השוקולד:

  • חבילת שוקולד מריר 85% קקאו

אופן ההכנה:

1 לתחתית: מערבבים את המרכיבים עד לבצק אחיד ומשטחים בתבנית מלבנית קטנה או אינגליש קייק. מכניסים למקפיא.

2. לשכבת הקרמל: מערבבים את סוכר הקוקוס עם נוזל הקוקוס בסיר/מחבת קטנה על אש נמוכה למשך 35-40 דקות עד שהכל מצטמצם ומתקבל נוזל צמיגי.

3 מוזגים את הנוזל מעל התחתית ומכניסים למקפיא למשך חצי שעה.

4 מוציאים וחותכים למלבנים.

5 ממיסים את השוקולד במיקרוגל ויוצקים מעל הכל לציפוי מלא. מחזירים למקפיא. שומרים במקפיא, מוציאים כמה דקות לפני האכילה.

* המתכון פורסם לראשונה ב-mako green ב-2021