צילום׃ שיינא גרשוביץ
חטיף טוויקס ביתי
מתוקים זה החיים - וכדי לא להתנזר מהם, אבל עדיין לשמור על איזון - בלוגרית האוכל שיינא גרשוביץ מכינה אותם בעצמה בגרסאות מאוזנות. הפעם היא הכינה טוויקס מטריף, טבעוני וללא גלוטן מ-6 רכיבים בלבד
שיינא גרשוביץ | מגזין שופרסל
| פורסם 07/08/24
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לתחתית:
2 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
כף מייפל
שלושת רבעי כוס משקה שקדים ללא סוכר (אפשר להמיר בכל נוזל)
לשכבת הקרמל:
כוס וחצי סוכר קוקוס
כוס וחצי נוזל קוקוס
לשכבת השוקולד:
- חבילת שוקולד מריר 85% קקאו
אופן ההכנה:
1 לתחתית: מערבבים את המרכיבים עד לבצק אחיד ומשטחים בתבנית מלבנית קטנה או אינגליש קייק. מכניסים למקפיא.
2. לשכבת הקרמל: מערבבים את סוכר הקוקוס עם נוזל הקוקוס בסיר/מחבת קטנה על אש נמוכה למשך 35-40 דקות עד שהכל מצטמצם ומתקבל נוזל צמיגי.
3 מוזגים את הנוזל מעל התחתית ומכניסים למקפיא למשך חצי שעה.
4 מוציאים וחותכים למלבנים.
5 ממיסים את השוקולד במיקרוגל ויוצקים מעל הכל לציפוי מלא. מחזירים למקפיא. שומרים במקפיא, מוציאים כמה דקות לפני האכילה.
* המתכון פורסם לראשונה ב-mako green ב-2021