אוכל
צילום׃ ניקי דואי, "בישול רב אנרגיה"

מתכון לפנקייק פשוט וטעים

הכי כיף להתחיל את היום בערימת פנקייקים. הצעד הראשון: מתכון לפנקייק פשוט ואיכותי

mako | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 15/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 746 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

דברים שחשוב לדעת לפני שמתחילים:
כשמכינים מתכון לפנקייק, חשוב לדייק בכמות החומרים שמכניסים והקפיד על איכותם.
הבלילה צריכה להיות דלילה למדי (כך היא שומרת על האווריריות) אך עדיין היא לא צריכה להיות נוזלית.
חשוב מאוד לקרר את הבלילה לפני הטיגון.
הטיגון צריך להתבצע בחום בינוני נמוך ולא בחום גבוה.
חשוב להפוך את הפנקייק מיד כשמופיעות בועיות בחלקו העליון.
אפשר לשמור על הפנקייק'ס חמים כשהם עטופים בנייר כסף ומחוממים בתנור לשתי דקות.
ניתן להכין פנקייקס גם במכשיר מולינקס להכנת פנקייק'ס: הדבר מאפשר הכנת שישה פנקייקים במקביל, שומר על טמפרטורת הטיגון מדויקת, והכי כיף אף אחד לא צריך לעמוד ולטגן – הטיגון נעשה ממש ליד השולחן.

מרכיבים :

החומרים:

4 ביצים טרופות

2 כפות סוכר

1 כפית קליפת לימון מגורדת

20 גרם חמאה מומסת

2 כוסות קמח תופח

1/4 1 כוסות חלב

חמאה לטיגון

אופן ההכנה:

1 טורפים בקערה את הביצים, הסוכר, קליפת הלימון המגורדת, החמאה המומסת והקמח התופח.

2 מוסיפים בהדרגה את החלב עד שמגיעים לתערובת חלקה וסמיכה מעט.

3 מורחים מחבת טפלון קטנה בשכבת חמאה דקה ומניחים מעל להבה בינונית -נמוכה.

4 יוצקים את הבלילה למחבת, מטגנים מספר רגעים, כשנוצרות בועות אוויר בחלק העליון הופכים מיד לצד השני.

* אם רוצים, אפשר במהלך הטיגון להוסיף לבלילה תוספת כמו צימוקים מושרים ברוטב לימון, אוכמניות קפואות או טריות, שבבי שוקולד מקופל - וזהו בעצם מתכון פשוט לפנקייק בטעמים.

>> והנה עוד מתכון לפנקייק