אוכל
צילום׃ נטלי אילון, יחסי ציבור

מלבי

הפודינג של המזרח התיכון

שירלי אהרון | mako | פורסם 11/05/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 375 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ליטר חלב או שתי כוסות מים ושתי כוסות חלב קוקוס
1 כוס סוכר
1 כוס קורנפלור
½ 1 כוס מים

לסירופ:

3/4 כוס סוכר
1/2 כוס מים
10-15 טיפות תמצית ורדים

להגשה:

שבבי קוקוס/פיסטוקים/בוטנים

אופן ההכנה:

1 בסיר בינוני, מרתיחים ליטר חלב וכוס סוכר. מנמיכים את הלהבה למינימום. 2. מערבבים בקערה כוס וחצי מים עם כוס קורנפלור עד שהמים נקיים מגושים ונראים כמו חלב. 3. מוסיפים לאט את הקורנפלור המומס במים לחלב החם תוך כדי ערבוב מתמיד. ממשיכים לבחוש עד שהבלילה מסמיכה ומבעבעת. 4. מעבירים לצלוחיות רטובות או לתבנית רטובה, מצננים לטמפרטורת החדר ומכניסים למקרר עד שמתגבש. 5. בינתיים, מכינים את סירופ מי הוורדים: מערבבים בפינג'אן קטן את חומרי הסירופ, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל כ-10 דקות עד שמסמיך. 6. מסירים מהאש ומצננים. 7. ההגשה: יוצקים מהסירופ על המלבי ומגישים בתוספת שבבי קוקוס ופיסטוקים/בוטנים.