אוכל
צילום׃ דליה מאיר, קסמים מתוקים

טארט לימון מרענן

טארט פשוט להפליא, עם ארבעה מרכיבים וכלום עבודה. עם בסיס בצק עלים ומילוי מתוק-חמצמץ

דליה מאיר | mako אוכל | פורסם 10/10/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

תבנית פאי מתפרקת או תבנית פאי מזכוכית בקוטר 24 ס"מ

1 בצק עלים קפוא

4 ביצים ועוד 1 ביצה להברשת הבצק

פחית חלב מרוכז

מיץ מ-2 לימונים

לעיטור, אם רוצים:

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) + 2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מפשירים את הבצק במקרר כבר בלילה הקודם.

2 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

3 פותחים את הבצק המגולגל וחותכים ריבוע יותר גדול מקוטר התבנית, כגובה השוליים. אין צורך לרדד.

4 מרפדים את התחתית והשולים בבצק. אם הוא לא מכסה את כל השוליים, ניתן לחתוך משאריות הבצק טלאים שישלימו את ריפוד התבנית. זה לא חייב להיות מדויק.

5 אופן הקישוט: כדי לתת לטארט מראה יותר חגיגי, ניתן לחתוך 2 רצועות בצק ארוכות וללפף אותן אחד מסביב לשנייה. את הרצועה המלופפת אפשר לכרוך מסביב לקלתית, מעל לשוליים.

5 מרפדים את הבצק בנייר אפייה ושופכים מעל גרגרי חומוס או שעועית, או כל דבר שיכול לשמש כמשקולת כדי לגרום לבצק לא לתפוח. מושחים את שולי הטארט בביצה טרופה ומכניסים לתנור לאפייה עיוורת ל-25 דקות. מוציאים ומניחים לצינון.

6 מכינים את המלית: מערבבים בקערה חלב מרוכז עם 4 ביצים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את מיץ הלימון ושופכים את הבלילה לתוך הקלתית האפויה והצוננת. מחזירים לאפייה לעוד 25 דקות או רק עד שהבלילה מתייצבת.

* אם רוצים להגיש עם תוספת קצפת - מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה. מגישים עם הטארט.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!