אוכל
צילום׃ דן פרץ

מוס שוקולד לבן

קינוח מפנק שכולו מתיקות אינסופית של שמנת ושוקולד לבן

מיקי שמו | mako | פורסם 21/05/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 123 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

150 גרם שוקולד לבן
2 מיכלים שמנת מתוקה
7 גרם ג'לטין
35 מ"ל מים קרים (קצת יותר משתי כפות)
1 כף סוכר

לציפוי

200 גרם שוקולד לבן
1/2 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 משרים את אבקת הג'לטין במים קרים.

2 מניחים את השוקולד הקצוץ בקערה, ומחממים מיכל אחד של שמנת מתוקה עד סף רתיחה.

3 שופכים את השמנת המתוקה על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי ומתקבלת תערובת הומוגנית. משאירים 10 דקות בטמפרטורת החדר.

4 מכניסים את הג'לטין שהשרינו במים לקערת השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

4 מקררים את התערובת חצי שעה.

5 מקציפים את השמנת המתוקה השנייה ומקפלים פנימה את השוקולד והג'לטין בעזרת מרית /לקקן.

5 מוזגים את המוס לכוסות ומכניסים למקרר.

6 מכינים את הציפוי: מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה, שופכים על השוקולד, מערבבים היטב ומניחים להצטנן. כשהטמפרטורה מגיעה לחום השפתיים – מצפים את המוס.