צילום׃ דן פרץ
מוס שוקולד לבן
קינוח מפנק שכולו מתיקות אינסופית של שמנת ושוקולד לבן
מיקי שמו | mako
| פורסם 21/05/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
150 גרם שוקולד לבן
2 מיכלים שמנת מתוקה
7 גרם ג'לטין
35 מ"ל מים קרים (קצת יותר משתי כפות)
1 כף סוכר
לציפוי
200 גרם שוקולד לבן
1/2 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 משרים את אבקת הג'לטין במים קרים.
2 מניחים את השוקולד הקצוץ בקערה, ומחממים מיכל אחד של שמנת מתוקה עד סף רתיחה.
3 שופכים את השמנת המתוקה על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי ומתקבלת תערובת הומוגנית. משאירים 10 דקות בטמפרטורת החדר.
4 מכניסים את הג'לטין שהשרינו במים לקערת השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
4 מקררים את התערובת חצי שעה.
5 מקציפים את השמנת המתוקה השנייה ומקפלים פנימה את השוקולד והג'לטין בעזרת מרית /לקקן.
5 מוזגים את המוס לכוסות ומכניסים למקרר.
6 מכינים את הציפוי: מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה, שופכים על השוקולד, מערבבים היטב ומניחים להצטנן. כשהטמפרטורה מגיעה לחום השפתיים – מצפים את המוס.