קינוח עיראקי - זנגולה
מתכון לשבלול בצק מטוגן מוצופה בסירופ
שירלי אהרון | mako
| פורסם 03/03/09
- זמן עבודהחמישים דקות
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לבצק:
3 כוסות קמח
30 גרם שמרים
3 כוסות מים
לסירופ:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון
להגשה:
שבבי פיסטוקים ושקדים
אופן ההכנה:
1 יוצרים בצק דליל מחומרי הבצק ומתפיחים שלוש פעמים - מתפיחים כל פעם עד להכפלת הנפח, לשים שוב להוצאת האוויר, וחוזר חלילה. 2. מרתיחים מים, סוכר ומיץ לימון כחצי שעה על להבה נמוכה עד שמתקבל סירופ סמיך. 3. מרתיחים שמן לטיגון עמוק. 3. ממלאים שק זילוף בבצק ומזליפים עיגול בקוטר כ-10 ס"מ ובאמצע שוב עיגול קטן יותר לתוך השמן הרותח.4. כשהזנגולה מזהיבה מוציאים מהשמן, טובלים בקערת הסירופ בעזרת כף מחוררת, ומניחים במסננת למספר דקות. 5. מסדרים בצלחת הגשה ומפזרים שבבי פיסטוקים ושקדים.