אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

דייזי העצלה: עוגת קינמון וקוואקר

גרסה קינמונית והרבה פחות מתוקה לעוגה האמריקאית "לייזי דייזי", עם תוספת בריאה של קוואקר וציפוי פריך וממכר. אבל אל דאגה, היא עדיין מתוקה בהחלט

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 21/11/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 118 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3/4 כוס קוואקר

75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1 כוס מים רותחים

2 ביצים

1 כוס סוכר

2 כפיות תמצית וניל

1/2 כפית מלח

1/2 1 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

1 כף קינמון

לציפוי

1 כוס סוכר חום כהה, דחוס קלות

50 גרם חמאה מומסת

1/3 כוס שמנת מתוקה

1/4 1 כוסות קוקוס טחון

1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

1 יוצקים מים רותחים על הקוואקר והחמאה. מערבבים היטב עד שהחמאה נמסה והתערובת אחידה. משהים 20 דקות.2. מקציפים ביצים, סוכר, וניל ומלח במשך 4-5 דקות. מוסיפים את תערובת הקוואקר ומערבלים במהירות בינונית לתערובת אחידה.3. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה וקינמון. מוסיפים אל תערובת הביצים והקוואקר. מערבבים עד שהקמח נבלע אך לא מערבבים יותר מדי.4. יוצקים לתבנית משומנת בגודל 25 על 20 ס"מ ואופים בחום של 180 מעלות, 40 דקות.5. מערבבים את כל חומרי הציפוי. מוציאים את העוגה מהתנור אך לא מכבים אותו. משטחים את הציפוי על פני העוגה ומחזירים לתנור, בחלקו העליון, למשך 4-5 דקות, עד שהציפוי מבעבע קלות. מוציאים ומניחים לעוגה להתקרר לחלוטין.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות

 

>> רוצים לזכות באייפד? לחצו כאן!