תפוחי עץ אפויים עם גלידת וניל
קינוח קלאסי מפנק ודל קלוריות - תפוחים אפויים וממולאים באגוזים, צימוקים וקינמון, מוגשים לצד גלידה וניל להשלמת התענוג
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
2 תפוחי עץ ירוקים גדולים
2 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
כף צימוקים לבנים
רבע כפית קינמון
4 מחטי ציפורן
2 כפיות דבש
להגשה:
גלידת וניל
אופן ההכנה:
1 מוציאים את הליבה של התפוחים בעזרת סכין או כלי ייעודי.
2 חותכים שני ריבועים של רדיד אלומיניום בגודל כ-20X20 ס"מ. מניחים כל תפוח במרכזו של ריבוע.
3 מערבבים את אגוזי המלך הקצוצים, הצימוקים, הקינמון והציפורן וממלאים את ליבת התפוח בתערובת.
4 מוזגים מלמעלה דבש, ועוטפים את התפוחים הממולאים בריבועי נייר האלומיניום.
5 מניחים את התפוחים בתבנית חסינת חום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-40 דקות, או עד שהתפוחים רכים (אפשר לנעוץ סכין ולבדוק). עד כאן המנה שווה כ-250 קלוריות. אפשר לשדרג עם כף גלידת וניל דלת שומן בעוד כ-40 קלוריות, או בכף גלידת וניל שמנת בכ-80 קלוריות.
* זהירות: כשפותחים את עטיפת רדיד האלומיניום יוצאים אדים חמים מאוד.
נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!