אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

תפוחי עץ אפויים עם גלידת וניל

קינוח קלאסי מפנק ודל קלוריות - תפוחים אפויים וממולאים באגוזים, צימוקים וקינמון, מוגשים לצד גלידה וניל להשלמת התענוג

נטע בירן | mako אוכל | פורסם 28/09/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 תפוחי עץ ירוקים גדולים

2 כפות אגוזי מלך קצוצים גס

כף צימוקים לבנים

רבע כפית קינמון

4 מחטי ציפורן

2 כפיות דבש

להגשה:

גלידת וניל

אופן ההכנה:

1 מוציאים את הליבה של התפוחים בעזרת סכין או כלי ייעודי.

2 חותכים שני ריבועים של רדיד אלומיניום בגודל כ-20X20 ס"מ. מניחים כל תפוח במרכזו של ריבוע.

3 מערבבים את אגוזי המלך הקצוצים, הצימוקים, הקינמון והציפורן וממלאים את ליבת התפוח בתערובת.

4 מוזגים מלמעלה דבש, ועוטפים את התפוחים הממולאים בריבועי נייר האלומיניום.

5 מניחים את התפוחים בתבנית חסינת חום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-40 דקות, או עד שהתפוחים רכים (אפשר לנעוץ סכין ולבדוק). עד כאן המנה שווה כ-250 קלוריות. אפשר לשדרג עם כף גלידת וניל דלת שומן בעוד כ-40 קלוריות, או בכף גלידת וניל שמנת בכ-80 קלוריות.

* זהירות: כשפותחים את עטיפת רדיד האלומיניום יוצאים אדים חמים מאוד.

נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!