אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

גלידה חמה

אתם יכולים לקרוא לקינוח הזה גם "הקרמבו הכי קל בעולם": במקום להסתבך עם זילופים ועיצובים מעל עוגייה קטנטנה, פשוט מזלפים את הקרם אל תוך גביע גלידה. אפילו ילדים יכולים להכין בכיף את המתכון הזה

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 04/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 203 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

גמדות הבית רצו להכין קרמבו בבית, אחרי שהסברתי להן שקרמבו הוא בסך הכל קצף מתוק על עוגייה, מצופה בשוקולד. ניסינו את זה פעם אחת. התברר שציפוי הקרמבו הביתי בשוקולד, הכולל הנחת הקרמבואים על רשת ויציקת כמויות עצומות של שוקולד מומס על ראשם, הוא תהליך קצת דרמטי מדי לשעות אחר הצהריים המאוחרות, כששתי גמדות בית מנסות לתפוס את טפטופי השוקולד בין סורגי הרשת וגמדה מיניאטורית מתרוצצת בין הרגליים ומנסה לתפוס קרמבו. התברר גם שזילוף מושלם די הכרחי ליצירת ציפוי מושלם וזילוף שכזה הוא לא הכי קל לידיים בנות 6 ו-8. פתאום נזכרתי שכשהייתי ילדה היו מופיעים בחורף, לצד הקרמבו, גם גביעי "גלידה חמה". אותה הגברת רק בתוך גביע גלידה. הזילוף הופך לקל מאוד ואין צורך לצקת את השוקולד - אפשר לטבול את הגביע בשוקולד המומס. הרבה פחות בלגאן וגם הרבה פחות שוקולד שצריך להמס. לא ברור למה, אבל גלידה חמה, להבדיל מקרמבו, הופיעה תמיד עם סוכריות צבעוניות, ועם נוסטלגיה אי אפשר להתווכח. שימו לב לפטנט ההעמדה של הגביעים. הוא יעיל גם להגשה של גלידה בקיץ!

מרכיבים (10 מנות):

150 גרם סוכר (3/4 כוס)

40 מ"ל מים (1/4 כוס פחות שתי כפות)

2 חלבונים מביצים גדולות

קמצוץ מלח

1/2 כפית תמצית וניל

10 גביעי גלידה

200 גרם שוקולד קצוץ

1 כף שמן

תבנית ביצים ריקה להעמדת הגביעים

אופן ההכנה:

1 בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים. מבשלים על אש קטנה עד שכל הסוכר נמס.

2 מקציפים חלבונים ומלח במהירות גבוהה. כשנוצר קצף יציב יוצקים את הסירופ החם אל הקערה בזרם דק, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עד שהקערה קרה (כ-7 דקות).

3 מעבירים את הקצף לשקית זילוף. אפשר להשתמש בצנתר עגול או לגזור פתח בקצה השקית. מניחים את תבנית הביצים כשהיא הפוכה על משטח העבודה ומעמידים את גביעי הגלידה בשקעים. ממלאים על גביע בקצף קצת מעבר לשפת הגביע. מכניסים לפריזר.

גלידה חמה - בהכנה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
את הגביעים מעמידים על תבנית ביצים הפוכה, או לחילופין, משתמשים בגביעים בעלי תחתית שטוחה|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

4 ממיסים את השוקולד בתוך ספל במיקרוגל. מחממים 30 שניות בכל פעם ומערבבים עד שרוב השוקולד נמס. מוסיפים שמן ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס כולו ואחיד.

5 טובלים כל גביע בשוקולד, מעמידים בתבנית הביצים ומפזרים סוכריות צבעוניות. שומרים במקפיא.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות