אוכל
צילום׃ על השולחן

קרפים אפויים ממולאים בגבינה

סיומת נהדרת ומרשימה לכל ארוחה

רות אוליבר | mako | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לקרפים

4 ביצים

1/4 כפית מלח

2 כוסות קמח

2 כוסות חלב

1/2 כוס חמאה מומסת

למלית

חלבון מביצה אחת

4 כפות סוכר

1 כף קורנפלור

250 גרם גבינה לבנה 5%

קליפה מגוררת מלימון אחד

30 גרם צימוקים מושרים ברום

לרוטב

200 גרם תותים או כל פרי יער אחר

2 כפות אבקת סוכר

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1 מחממים את תנור האפייה לחום של 180 מעלות 2. הכנת הבלילה: טורפים את הביצים עם מעט מלח ומוסיפים קמח וחלב לסירוגין עד שמתקבלת תערובת אחידה. 3. מוסיפים לתערובת את החמאה ומערבבים היטב מעבירים את הבלילה לנוח במקרר כשעה. 4. לאחר שעה מוציאים את הבלילה מהמקרר ומחממים מעט חמאה במחבת רחבה. כשהחמאה נמסה יוצקים לתוכה מצקת מהבלילה ומפזרים אותה על פני המחבת- כך שהבלילה תכסה באופן אחיד את המחבת. מטגנים את הקרפ כשתי דקות ומוציאים מהמחבת. חוזרים על הפעולה עם כל הבלילה. מקפידים לשמן את המחבת לפני כל טיגון ולא לתת לה להתחמם יתר על המידה (עובדים מעל להבה בינוני). 5. להכנת המילוי: מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב. 6. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה עם הקורנפלור ומקפלים פנימה את החלבונים. מוסיפים את גרידת הלימון והצימוקים ומערבבים. 7. מניחים במרכז הקרפ 2-3 כפות מהמלית ומגלגלים. 8. את הקרפים הממולאים מניחים בתבנית ומעבירים לתנור החם, אופים כ- 15 דקות מוציאים מהתנור, מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים חם עם רוטב הפירות. 9. בזמן שהקרפים נאפים מכינים את רוטב הפירות: מועכים בעזרת מזלג או במעבד מזון את הפירות הלימון והסוכר לכדי מחית חלקה.