אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

מאפין דבש במילוי לפתן תפוחים וקינמון

קינוח המשלב שני קינוחים טעימים לכדי אחד עסיסי במיוחד, וכבר אמרנו שזה פרווה?

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 03/09/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (18 מנות):

5 ביצים

1 כוס סוכר חום כהה

1/4 כפית מלח

2 וחצי כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

1 כף קינמון

1 כף ג'ינג'ר טחון

1 כוס תה חזק, בטמפרטורת החדר

1/2 כוס שמן

3/4 כוס דבש

ללפתן

5 תפוחי עץ, קלופים וחתוכים לחתיכות בינוניות

1/2 כוס מים

מיץ מלימון אחד

3 כפות דבש

1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה:

1 מקציפים ביצים, סוכר חום ומלח במשך מספר דקות לקצף בהיר ותפוח.

2 מערבבים בקערה אחת את החומרים היבשים שנותרו ובקערה שנייה את החומרים הרטובים שנותרו.

3 מוסיפים ומקפלים את תוכן הקערות לקצף, לסירוגין, בשלוש פעמים, עד לקבלת בלילה אחידה.

4 ממלאים תבניות מאפינס משומנות היטב בבלילה, כמעט עד שפתן. אופים בחום של 170 מעלות 25 דקות, עד שקיסם שננעץ במאפין יוצא יבש.

5 מכינים את הלפתן: מביאים את כל החומרים לרתיחה בסיר בינוני. מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה 10 דקות, עד שהתפוחים רכים אך עדיין שלמים. מבשלים במכסה פתוח 3 דקות נוספות, ברתיחה. מועכים את התפוחים במזלג ומקררים.

6 להרכבה: בעזרת חותכן עוגיות עגול מוציאים את המרכז מכל מאפין ומניחים על צלחת הגשה. ממלאים בלפתן. אפשר לקשט בפרוסות תפוח דקיקות.

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!