אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגת לימון מקסימה

עוגה אוורירית ורכה שמכינים בדקות ספורות בלבד. הסוד לרכות שלה טמון בלא פחות מאשר בשמן זית, שאת הטעם שלו ממש לא מרגישים

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 29/11/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 184 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

 

מרכיבים :

1 כוס (140 גרם) קמח

1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1 כף גרידת לימון (מלימון גדול אחד)

3 כפות (45 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי

5 ביצים בגודל L

3/4 כוס (180 מ"ל) שמן זית

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 175 מעלות. מרפדים תבנית בקוטר 24 ס"מ או לתבנית אינגליש קייק, בנייר אפייה.

2 מנפים לקערה את הקמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב. בקערה נפרדת מערבבים היטב את הסוכר עם גרידת הלימון. מוסיפים את מיץ הלימון, הביצים והשמן ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים היטב רק עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

3 מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-25 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש (יש להיזהר מאפיית יתר). מצננים את העוגה לפני שמחלצים מתבנית האפייה.* לפני ההגשה מפדרים בנדיבות באבקת סוכר.* העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב עוד 3 ימים נוספים.* מבוסס על מתכון מתוך המגזין Gourmet.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא

>> רוצים לזכות בחופשה זוגית בפריז? לחצו כאן!