אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

קינוח גזר לבן ובננות מקורמלות

קינוח עשיר, מפתיע ובעיקר סופר טעים, של גזר לבן, חמאה מתובלת בהל וויסקי, קרם בננות מקורמלות ואגוזי לוז ופקאן טבולים בקרמל גם הם. לא מספיק? מעל כל זה מגיעה גם שמנת וניל נהדרת

רון סוריאנו | מאסטר שף | פורסם 28/06/15 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 גזרים לבנים

3 בננות

50 גרם חמאה

2 זרעי הל

חצי כפית קינמון

10 צימוקים

שוט וויסקי

מעט סוכר (לחמאה המתובלת)

שמנת מתוקה

כוס יין לבן

שקית סוכר וניל

חצי כוס סוכר (לקרמל) 

לימון

קורט מלח

3 אגוזי לוז

מעט פקאנים

גרידת לימון

אופן ההכנה:

1 מבשלים גזרים במים עם קורט מלח עד ריכוך בינוני.

2 ממיסים חמאה עם הל, קינמון, צימוקים, וויסקי וסוכר. מסננים החמאה.

3 מעבירים את הבננות למחבת, יוצקים עליהן את החמאה ומטגנים עד ריכוך גבוה. מוסיפים מעט שמנת ומועכים עם כפית, מעבירים לשק זילוף.

4 מקציפים שמנת עם סוכר וניל, מעבירים לשק זילוף ולמקרר.

5 מכינים קרמל: ממיסים חצי כוס סוכר בסיר. כשהצבע של הסוכר משתנה לצהוב מוסיפים כפית חמאה ומורידים מהאש. טובלים בתוך הקרמל אגוזי לוז ותולים הפוך ליצור "שפיץ".

6 מערבבים את הפקאנים בשאריות הקרמל, משטחים על השיש, מקררים וטוחנים לאבקה. מוסיפים גרידת לימון.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.