אוכל

מלבי עם חרובים

מתכון ייחודי ומקורי של דעדוש מאבו מחפוז

| גיל חובב מגיש:המנה של המדינה | פורסם 13/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לסירופ סוכר

1 כוס סוכר
1 כוס מים
פלח לימון

למלבי

1 ליטר חלב
350 גרם מחית חרובים (רוב– rub)
50 גרם סוכר
2 כפות דבש
70 גרם קורנפלור

לעיטור

שערות כנאפה
פיסטוק חלבי קלוף וקלוי
סאמנה (שומן מומס, בדרך כלל חמאה)

אופן ההכנה:

1 מכינים את סירופ הסוכר: מרתיחים את הסוכר יחד עם המים ופלח הלימון עד לקבלת סירופ סמיך. מקררים. 2. מכינים את המלבי: בוחשים היטב את החלב עם מחית החרובים בסיר. מעבירים לכיריים מעל להבה נמוכה ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את הסוכר והדבש ומערבבים היטב עד שגם הם נמסים ונטמעים בחלב 3. ממיסים את הקורנפלור במעט חלב קר ומוסיפים גם אותו אל הסיר. מבשלים ברתיחה עדינה עד שהבלילה מסמיכה. מעבירים מיד לקערות הגשה אישיות ומצננים במקרר. 4. מכינים את העיטור: מחממים את תנור האפייה ל-180 מעלות. משמנים בסאמנה ספלונים קטנים עמידים לחום. מערבבים את שערות הכנאפה עם הפיסטוקים ומסדרים בתוך הספלונים בצמוד לדופן הפנימית. אופים בתנור החם עד ששערות הכנאפה מזהיבות. מוציאים את המאפים מהספלונים ומיד מוזגים מהסירופ הקר עליהם. 5. ההרכבה: מעבירים את המלבי לצלחות הגשה ומניחים מעליהם את "ספלוני" שערות הכנאפה. ניתן לעטר בפירות העונה