אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

סמיפרדו נשיקות וקפה

קבלו מתכון קליל - רבע שעה עבודה - לגלידה ביתית חצי קפואה עם שדרוג כיפי של נשיקות מרנג וסירופ אספרסו נהדר מלמעלה. ובזמן שהסמיפרדו שלכם במקפיא - יש לנו טיפ מושלם לקפה קר. הקיץ עושה לנו טוב, אין מה להגיד

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 26/07/15 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.5 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הכירו את הקינוח האולטימטיבי לקיץ, אבל רק בתנאי שאתם אוהבים את הגלידה שלכם רכה: קוראים לו סמי-פרדו, "חצי-קפוא" באיטלקית, קל מאוד להכין אותו, והוא הולך טוב גם בתוך קפה קר או עם ספלון אספרסו רותח.

מרכיבים :

(לתבנית אינגליש קייק):

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה

1/2 כוס (120 מ"ל) חלב מרוכז וממותק (נמכר בשפופרת ובפחית)

2 מנות אספרסו

1 כוס נשיקות מרנג קטנטנות

לסירופ קפה:

2 מנות אספרסו

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס מים

אופן ההכנה:

1 מקציפים שמנת מתוקה עם חלב מרוכז ואספרסו במשך 5 דקות לקבלת קרם יציב.

2 מרכיבים את הקינו: מרפדים תבנית בניילון נצמד, מפזרים נשיקות מרנג קטנטנות ויוצקים את התערובת. בוחשים מעט לפיזור הנשיקות. מכסים ומקפיאים למשך 12 שעות לפחות. 

3 מכינים סירופ קפה: מבשלים את החומרים יחד עד שהנוזל מסמיך למרקם של סירופ.

4 מגישים בכדורים או בפרוסות עם מעט סירופ קפה מעל.

מתכון על הדרך: קפה קר טו-גומקפיאים אספרסו (עם או בלי סוכר) במכל להכנת קוביות קרח, וכשמתחשק קפה מוסיפים רק מים וחלב. כל אחד לפי המינון האהוב עליו.

קוביות קרח אספרסו (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
קוביות קרח אספרסו|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

למגוון תערובות קפה איכותיות

>> בפעם שעברה הכנו אגסים בזיגוג קרמל קפה
>> והנה משהו שתמיד רצינו לדעת אבל התביישנו לשאול