אוכל
צילום׃ עודד קרני

אגסים בקרם שקדים

קינוח פירות מתוק ובעל מרקם עדין

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 18/12/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 אגסים קלופים
4 וחצי כוסות יין לבן יבש
1 וחצי כוס סוכר
2 מקלות וניל
מיץ וקליפה מלימון אחד

לקרם שקדים

250 גר סוכר
250 גר שקדים מולבנים
200 גר' חמאה
2 כפיות תמצית וניל
2 כפות קמח תופח
2 ביצים

אופן ההכנה:

מבשלים את חומרי הסירופ כעשר דקות ומבשלים בם את האגסים כ-15 דקות. מסננים. מרסקים את כל חומרי הקרם במעבד מזון לתערובת חלקה. שמים את האגסים בששה כלים אישיים (קעריות) חסיני חום. יוצקים את הקרם אל הכלים כך שרק החלק העלו של האגס יבלוט החוצה. מורחים על האגסים הבולטים מעט חמאה מומסת ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-30 דקות. מגישים עם קרם פרש.