אוכל
צילום׃ אור גץ

קלפוטי שוקולד עם תפוזים בקרמל

קינוח של השף העירום

ג'יימי אוליבר | ארוחות משפחתיות, הוצאת כנרת | פורסם 11/03/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

100‮ ‬גרם חמאה
5‮ ‬ תפוזים
100‮ ‬ גרם שוקולד מריר איכותי‮ (‬70%‮ ‬מוצקי קקאו לפחות‮)
¾‮ ‬ כוס קמח תופח
½‮ ‬ כוס‮ ‬שקדים טחונים
⅓‮ ‬ כוס סוכר
קורט מלח
2‮ ‬ ביצים גדולות
3‮ ‬ חלמונים
¾ ‮  כוס חלב אורגני מלא‮ (‬או חלב‮ ‬3%‮ ‬שומן‮)
100‮ ‬ גרם שוקולד לבן מאיכות טובה‮, ‬שבור לחתיכות
‮‬500‮ ‬ מ"ל קרם פרש

אופן ההכנה:

1 מחממים מראש את התנור לחום בינוני-גבוה‮ (‬200‮ ‬מעלות). ‬משמנים את התבנית עם חתיכה מהחמאה‮. 2. מגררים את הקליפה משלושה‬ תפוזים‮. ‬מסירים מהתפוזים בזהירות את הקליפה הלבנה ואז פורסים אותם לעובי‮ ‬1‮ ‬ס"מ‮. 3. ‬שוברים את השוקולד המריר לחתיכות וממיסים בקערה קטנה המונחת מעל מים רותחים‮, ‬תוך ערבוב מפעם לפעם‮.‬ 4‮. ‬להכנת הקלפוטי‮: ‬מנפים את הקמח לקערה‮, ‬מוסיפים את השקדים‮, ‬מחצית מכמות הסוכר‮, ‬את המלח‮, ‬הביצים‮, ‬החלמונים‮, ‬קליפת התפוז המגוררת והחלב‮. ‬מערבבים עד למרקם חלק. 5. מוסיפים את יתרת החמאה לשוקולד הנמס‮. ‬מוסיפים את השוקולד והחמאה לקערה עם יתר החומרים‮, ‬מערבבים ומעבירים לתבנית‮. ‬דוחפים חתיכות שוקולד לבן בכל מיני מקומות של הבצק החום‮.‬ 6. אופים 16-20‮ דקות‮. ‬העוגה תתפח ותתייצב בשוליים‮, ‬אבל תישאר דביקה ונוזלית במרכז‮. ‬(יש להיזהר שלא לאפות אותה יותר מדי). ‬ 7. בינתיים מבשלים על להבה בינונית את יתרת הסוכר עם‮ ‬6‮ ‬כפות מים עד שנוצר קרמל זהוב‮. ‬מסירים מהלהבה‮, ‬מוסיפים את המיץ מהתפוזים שנשארו ומערבבים היטב כדי לדלל מעט את הסירופ‮. ‬ 6. מסדרים את התפוזים על צלחת‮, י‬וצקים מעל את הקרמל ומגישים עם קלפוטי ועם קערית קרם פרש‮. ‬