קלפוטי שוקולד עם תפוזים בקרמל
קינוח של השף העירום
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
100 גרם חמאה
5 תפוזים
100 גרם שוקולד מריר איכותי (70% מוצקי קקאו לפחות)
¾ כוס קמח תופח
½ כוס שקדים טחונים
⅓ כוס סוכר
קורט מלח
2 ביצים גדולות
3 חלמונים
¾ כוס חלב אורגני מלא (או חלב 3% שומן)
100 גרם שוקולד לבן מאיכות טובה, שבור לחתיכות
500 מ"ל קרם פרש
אופן ההכנה:
1 מחממים מראש את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות). משמנים את התבנית עם חתיכה מהחמאה. 2. מגררים את הקליפה משלושה תפוזים. מסירים מהתפוזים בזהירות את הקליפה הלבנה ואז פורסים אותם לעובי 1 ס"מ. 3. שוברים את השוקולד המריר לחתיכות וממיסים בקערה קטנה המונחת מעל מים רותחים, תוך ערבוב מפעם לפעם. 4. להכנת הקלפוטי: מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השקדים, מחצית מכמות הסוכר, את המלח, הביצים, החלמונים, קליפת התפוז המגוררת והחלב. מערבבים עד למרקם חלק. 5. מוסיפים את יתרת החמאה לשוקולד הנמס. מוסיפים את השוקולד והחמאה לקערה עם יתר החומרים, מערבבים ומעבירים לתבנית. דוחפים חתיכות שוקולד לבן בכל מיני מקומות של הבצק החום. 6. אופים 16-20 דקות. העוגה תתפח ותתייצב בשוליים, אבל תישאר דביקה ונוזלית במרכז. (יש להיזהר שלא לאפות אותה יותר מדי). 7. בינתיים מבשלים על להבה בינונית את יתרת הסוכר עם 6 כפות מים עד שנוצר קרמל זהוב. מסירים מהלהבה, מוסיפים את המיץ מהתפוזים שנשארו ומערבבים היטב כדי לדלל מעט את הסירופ. 6. מסדרים את התפוזים על צלחת, יוצקים מעל את הקרמל ומגישים עם קלפוטי ועם קערית קרם פרש.