ריבועי גבינה ונוטלה
נוטלה, גבינת שמנת וביסקוויטים - יש שילוב שעושה לכם את זה יותר?
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
תבנית מרובעת 25*25
לבסיס
150 גרם ביסקוויטים טחונים דק לפירורים
70 גרם חמאה מומסת
למלית
גביע גבינת שמנת 30%
גביע קטן גבינה לבנה 5% או 9%
1/4 כוס ועוד כף סוכר חום בהיר
1/4 כוס ועוד כף סוכר לבן
1 צנצנת קטנה (350 גרם) נוטלה
1/4 כוס אבקת קקאו מנופה
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה גדולה
2 כפות קורנפלור מנופה
2 כפות פרנג'ליקו (ליקר אגוזים) או ברנדי
אופן ההכנה:
1 להכנת הבסיס: מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מערבבים את פירורי הביסקוויטים יחד עם החמאה המומסת.
3 משטחים בתבנית בשכבה דקה ואחידה ומעבירים למקפיא. בינתיים מחממים תנור ל-160 מעלות, ומכינים את המלית.
4 להכנת המלית: בקערת המיקסר, יחד עם וו גיטרה מערבלים את 2 סוגי הגבינה יחד עם שני סוגי הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
5 מוסיפים את הנוטלה ומערבלים עד להטמעה. מוסיפים את אבקת הקקאו, תמצית הוניל והביצה ומערבלים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
6 מוסיפים את הקורנפלור ומערבלים היטב. לבסוף מוסיפים את הליקר ומערבלים עד להטמעה.
7 בעזרת מרית מעבירים את הבלילה מעל בסיס הביסקוויטים ומעבירים מיד לתנור (שכבת המלית תראה נמוכה וזה בסדר).
8 אופים כ-35 דקות. מוציאים מהתנור, המלית צריכה להיות רוטטת במקצת. מצננים לטמפרטורת החדר (המלית צונחת מעט), ומעבירים ללילה במקרר.
9 בעזרת סכין חדה פורסים לריבועים קטנים ומגישים (אפשר לעטר באבקת סוכר רגע לפניי ההגשה).
* הריבועים נשמרים 4 ימים בקירור.