אוכל
צילום׃ שירלי נמש, מתוקים שלי

ריבועי גבינה ונוטלה

נוטלה, גבינת שמנת וביסקוויטים - יש שילוב שעושה לכם את זה יותר?

שירלי נמש | מתוקים שלי | פורסם 06/03/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

תבנית מרובעת 25*25

לבסיס

150 גרם ביסקוויטים טחונים דק לפירורים
70 גרם חמאה מומסת

למלית

גביע גבינת שמנת 30%
גביע קטן גבינה לבנה 5% או 9%
1/4 כוס ועוד כף סוכר חום בהיר
1/4 כוס ועוד כף סוכר לבן
1 צנצנת קטנה (350 גרם) נוטלה
1/4 כוס אבקת קקאו מנופה
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה גדולה
2 כפות קורנפלור מנופה
2 כפות פרנג'ליקו (ליקר אגוזים) או ברנדי

אופן ההכנה:

1 להכנת הבסיס: מרפדים תבנית בנייר אפייה. 

2 מערבבים את פירורי הביסקוויטים יחד עם החמאה המומסת. 

3 משטחים בתבנית בשכבה דקה ואחידה ומעבירים למקפיא. בינתיים מחממים תנור ל-160 מעלות, ומכינים את המלית.

4 להכנת המלית: בקערת המיקסר, יחד עם וו גיטרה מערבלים את 2 סוגי הגבינה יחד עם שני סוגי הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.

5 מוסיפים את הנוטלה ומערבלים עד להטמעה. מוסיפים את אבקת הקקאו, תמצית הוניל והביצה ומערבלים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. 

6 מוסיפים את הקורנפלור ומערבלים היטב. לבסוף מוסיפים את הליקר ומערבלים עד להטמעה. 

7 בעזרת מרית מעבירים את הבלילה מעל בסיס הביסקוויטים ומעבירים מיד לתנור (שכבת המלית תראה נמוכה וזה בסדר). 

8 אופים כ-35 דקות. מוציאים מהתנור, המלית צריכה להיות רוטטת במקצת. מצננים לטמפרטורת החדר (המלית צונחת מעט), ומעבירים ללילה במקרר. 

9 בעזרת סכין חדה פורסים לריבועים קטנים ומגישים (אפשר לעטר באבקת סוכר רגע לפניי ההגשה). 

* הריבועים נשמרים 4 ימים בקירור.