אוכל
צילום׃ stellalevi, Istock

אוזני המן במילוי פרג

מתכון מנצח למאכל הפורימי המפורסם

רן בן דוד | קפה גרג | פורסם 03/02/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לבצק

600 גרם חמאה
380 גרם סוכר
240 גרם ביצים
2 כפות וניל
120 גרם אבקת שקדים
1 קילו קמח

למילוי הפרג

120 מ"ל חלב
120 גרם סוכר
גרידת לימון מרבע לימון
200 גרם פרג טחון
40 גרם חמאה

אופן ההכנה:

אופן הכנת הבצק:

1 מקציפים את החמאה והסוכר בגיטרה של המיקסר.

2 מוסיפים את הביצים והווניל עד לקבלת תערובת אחידה.

3 מוספים את אבקת השקדים והקמח באיטיות למיקסר עד לקבלת בצק אחיד.

4 מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ. קורצים את הבצק לגודל הרצוי.

אופן הכנת מילוי הפרג:

4 מרתיחים את החלב עם הסוכר ומוסיפים את גרידת הלימון.

5 מוסיפים את הפרג לחלב ומרתיחים שוב.

6 לאחר הרתיחה מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסת החמאה. נותנים לתערובת להתקרר.

אופן הכנת אוזן המן:

7 מוסיפים כפית ממילוי הפרג במרכז עיגול הבצק ויוצרים משולש.

8 אופים את הבצק בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. אופים כ-10 דקות עד לקבלת גוון חום.