צילום׃ stellalevi, Istock
אוזני המן במילוי פרג
מתכון מנצח למאכל הפורימי המפורסם
רן בן דוד | קפה גרג
| פורסם 03/02/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
לבצק
600 גרם חמאה
380 גרם סוכר
240 גרם ביצים
2 כפות וניל
120 גרם אבקת שקדים
1 קילו קמח
למילוי הפרג
120 מ"ל חלב
120 גרם סוכר
גרידת לימון מרבע לימון
200 גרם פרג טחון
40 גרם חמאה
אופן ההכנה:
אופן הכנת הבצק:
1 מקציפים את החמאה והסוכר בגיטרה של המיקסר.
2 מוסיפים את הביצים והווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מוספים את אבקת השקדים והקמח באיטיות למיקסר עד לקבלת בצק אחיד.
4 מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ. קורצים את הבצק לגודל הרצוי.
אופן הכנת מילוי הפרג:
4 מרתיחים את החלב עם הסוכר ומוסיפים את גרידת הלימון.
5 מוסיפים את הפרג לחלב ומרתיחים שוב.
6 לאחר הרתיחה מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסת החמאה. נותנים לתערובת להתקרר.
אופן הכנת אוזן המן:
7 מוסיפים כפית ממילוי הפרג במרכז עיגול הבצק ויוצרים משולש.
8 אופים את הבצק בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. אופים כ-10 דקות עד לקבלת גוון חום.