אוכל
צילום׃ קופסת המתכונים: פסח, הוצאת מודן

עוגת שוקולד־תפוז עם קצפת

חוויה שוקולדית ממוגגת שאסור לפספס! בואו לטעום מקינוח מרענן עם טוייסט תפוזי

בני סיידא | קופסת העוגיות שלי, הוצאת מודן | פורסם 11/04/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

400 גרם שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו), שבור לקוביות
250 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1/4 כוס ליקר תפוזים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
6 ביצים
1/2 כוס סוכר

לציפוי

1 מיכל שמנת מתוקה לקצפת
1 כף סוכר
קליפות תפוז מסוכרות או דפי שוקולד דקים

אופן ההכנה:

1 משמנים תבנית בקוטר 26 ס"מ. 2. מחממים תנור לחום בינוני (180). 3. ממלאים סיר במעט מים ומביאים לרתיחה. 4. מניחים על הסיר קערה חסינת חום, ושמים בה את השוקולד, החמאה, מיץ התפוזים, הליקר וקליפת התפוז. 5. מערבבים לקבלת תערובת נוזלית ואחידה. 6. מצננים. 7. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים 6 דקות. מקפלים לתערובת השוקולד. 8. יוצקים את התערובת לתבנית. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר ויוצקים לתבנית הגדולה מים חמים עד למחצית גובה התבנית הקטנה. 9. אופים כ-50 דקות עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים (העוגה מאבדת מנפחה). שומרים במקרר ומקררים היטב. 10. לפני ההגשה מכינים את הציפוי: מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת יציבה. מצפים את העוגה ומעטרים בקליפות תפוז מסוכרות או בדפי שוקולד דקים.