אוכל
צילום׃ דן פרץ

אוזני המן של מתוקה

אזני המן במילוי תמרים ואגוזים של מירי ארזי, הקונדיטורית הראשית של מתוקה

מירי ארזי | מתוקה | פורסם 05/02/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לבצק:

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

1/2 כוס אבקת סוכר (50 גרם)

1 חלמון

1 ביצה

2.5 כוסות קמח לבן

1 כף קינמון

1/2 כוס אגוזי מלך שלמים לקישוט

למילוי התמרים:

500 גרם ממרח תמרים

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

1/2 כוס ריבת פובידול

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מעבדים את אבקת הסוכר יחד עם החמאה והקמח עד לקבלת מרקם פירורי.

2 מוסיפים את הביצים והקינמון ומעבדים עד היווצרות בצק, יש להיזהר מערבוב יתר.

3 עוטפים את הבצק ומקררים כחצי שעה בכדי שיהיה נוח לרדד אותו.

4 מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ לאוזני המן סטנדרטיות.

5 מסדרים את העיגולים על מגש מרופד בנייר אפייה.

6 מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את מחית התמרים ואת ריבת הפובידול עד לקבלת מרקם אחיד ומוסיפים את האגוזים.

7 מחממים תנור ל-170 מעלות. מורחים ביצה טרופה על העיגולים הקרוצים, מזלפים את מילוי התמרים ומקשטים כל אוזן עם אגוז שלם.

8 סוגרים לצורת אוזן המן ואופים 15 דקות עד קבלת צבע זהוב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!