אוזני המן של מתוקה
אזני המן במילוי תמרים ואגוזים של מירי ארזי, הקונדיטורית הראשית של מתוקה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
לבצק:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1/2 כוס אבקת סוכר (50 גרם)
1 חלמון
1 ביצה
2.5 כוסות קמח לבן
1 כף קינמון
1/2 כוס אגוזי מלך שלמים לקישוט
למילוי התמרים:
500 גרם ממרח תמרים
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס ריבת פובידול
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מעבדים את אבקת הסוכר יחד עם החמאה והקמח עד לקבלת מרקם פירורי.
2 מוסיפים את הביצים והקינמון ומעבדים עד היווצרות בצק, יש להיזהר מערבוב יתר.
3 עוטפים את הבצק ומקררים כחצי שעה בכדי שיהיה נוח לרדד אותו.
4 מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ לאוזני המן סטנדרטיות.
5 מסדרים את העיגולים על מגש מרופד בנייר אפייה.
6 מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את מחית התמרים ואת ריבת הפובידול עד לקבלת מרקם אחיד ומוסיפים את האגוזים.
7 מחממים תנור ל-170 מעלות. מורחים ביצה טרופה על העיגולים הקרוצים, מזלפים את מילוי התמרים ומקשטים כל אוזן עם אגוז שלם.
8 סוגרים לצורת אוזן המן ואופים 15 דקות עד קבלת צבע זהוב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!