אוכל
צילום׃ "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה

עוגת היער השחור

אביבה פיבקו מגישה: גרסה פשוטה, שגם אתם יכולים להכין, לעוגה הכי קלאסית ומושחתת בספר

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 20/09/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 93 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

היער השחור היא אחת העוגות הכי קלאסיות שיש, ויש לה המון גרסאות - פשוטות ומסובכות כאחד. המתכון הזה הוא מהקלים יותר, כך שגם אופים חסרי ניסיון יוכלו בקלות להוציא מתחת ידיהם עוגת בלק פורסט (או שוורצבלד) ולהתפאר במעשה ידיהם. מה שלא יהיה - שילוב של שוקולד, קצפת ודובדבנים לא יכול להיות רע.

המלצה: תנו לה יום במקרר, ורק אז תסתערו.

מרכיבים :

6 ביצים

6 כפות מים חמים (לא רותחים)

200 גרם סוכר (1 כוס)

190 גרם קמח (כוס ועוד 5 כפות)

50 גרם קקאו (5 כפות)

כפית אבקת אפייה

למילוי:

3 חבילות שמנת מתוקה

2 שקיות סוכר וניל

חצי חבילת אינסטנט פודינג וניל

צנצנת דובדבנים משומרים

לקישוט:

חבילת שוקולד מריר, מגוררת

אופן ההכנה:

1 מקציפים במיקסר את הביצים, המים והסוכר עד לקבלת קצף סמיך ובהיר (כ-10 דקות).

2 מנפים/מסננים מעל הקצף את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה, ומקפלים לתוך הקצף בעזרת מרית.

3 מעבירים לתבנית קפיץ מרופדת בנייר אפייה משומן, ואופים ב-180 מעלות 30-40 דקות (כשקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש - היא מוכנה). מצננים לגמרי.

4 מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם סוכר הווניל והאינסטנט פודינג, עד לקבלת קצפת יציבה מאוד.

5 מסננים את הדובדבנים מהנוזלים ומפרישים כמה דובדבנים, שיהיו לקישוט.

6 חותכים את העוגה לרוחב פעמיים, כך שיתקבלו 3 עוגות דקות.

7 מורחים שליש מהקצפת על העוגה התחתונה ומפזרים חצי מהדובדבנים.

8 מניחים עוד עוגה, וחוזרים על הפעולה.

9 מכסים בעוגה האחרונה, ובעזרת מרית מצפים את העוגה כולה בחצי מכמות הקצפת שנותרה (שישית מהקצפת סך הכל).

10 מקשטים בעזרת שק זילוף והדובדבנים ששמרנו בצד, ומדביקים זהירות את השוקולד המגורר לשוליים. שומרים במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!