צילום׃ דן פרץ, ifeel
שלגוני שוקולד
נכון, יש פה אלמנטים מאתגרים - אבל תאמינו לנו, אתם יכולים
אפרת ליבפרוינד | דרך האוכל
| פורסם 14/08/11
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
למוס השוקולד
200 גר' שוקולד חלב
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
להרכבה
20 שקפים בגודל 10X6 ס"מ
20 מקלות ארטיק
לציפוי
300 גר' שוקולד לבן
3 כפות שמן
1/2 כוס (40 גר') פיסטוקים קלויים בלי מלח, טחונים
אופן ההכנה:
מוס השוקולד:
1.מבשלים את השוקולד עם השמנת מתוקה ובוחשים לאיחוד מלא. מצננים במקרר 8 שעות.
2.מקציפים את התערובת כמה שניות עד שהיא מתבהרת.
ההרכבה:
1.מגלגלים את השקפים לאורכם, יוצרים גלילים וסוגרים את קצותיהם בנייר דבק.
2.מעמידים את הגלילים על מגש מרופד בנייר אפייה ויוצקים לכל גליל מתערובת השוקולד עד השוליים.
3.נועצים מקל במרכז כל גליל ומקפיאים 12 שעות.
הציפוי:
1.ממיסים את השוקולד הלבן עם השמן, מוסיפים את הפיסטוקים ומערבבים.
2.משחררים את השלגונים מן השקפים ובעודם קפואים טובלים אותם בציפוי. הציפוי מתקשה מיד. שומרים את השלגונים בקופסה סגורה במקפיא עד ההגשה.