אוכל
צילום׃ יערה שרי, בישולוג - בישול עם היגיון

שלגון שמנת חמוצה ודובדבנים

קיץ קר בלי רגשי אשמה

יערה שרי | בישולוג - בישול עם היגיון | פורסם 12/07/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

200 גרם (1 כוס) דובדבנים מגולענים וחתוכים לרבעים
200 מ"ל (1 גביע) שמנת חמוצה 15%
200 מ"ל (1 כוס) חלב 3%
1 כפית תמצית וניל
70 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן

אופן ההכנה:

1 חורצים את הדובדבן לאורכו ולרוחבו בסכין חדה, עד הגלעין. בעזרת האצבעות מסירים את בשר הפרי ונפטרים מהגלעינים. (כך מגלענים וחותכים את הדובדבנים לרבעים בו זמנית) 2. מעבירים את הדובדבנים למיכלי פלסטיק המיועדים לשלגונים ומפזרים באופן שווה ב-10 מיכלים. 3. יוצקים לקערה קטנה את השמנת ומועכים מעט, מוסיפים 1/3 מהחלב ומערבבים היטב עד שנטמע לחלוטין בתערובת. חוזרים על התהליך פעמיים נוספות, עד שהתערובת הומוגנית. 4. מוסיפים לקערה תמצית וניל וסוכר ומערבבים היטב. 5. על ידי מצקת או כוס מדידה קטנה מוזגים את התערובת מעל הדובדבנים, עד לשפת הכלי. מערבבים מעט כדי למנוע כיסי אוויר. 6. מקפיאים ללילה (לפחות 12 שעות). על מנת לחלץ את השלגונים בקלות– לשטוף במים זורמים למשך 10 שניות.